Erzurum’da hizmete giren ‘Mobil Gençlik Merkezim Erzurum’ projesi ilçelere taşındı. Mobil Gençlik Merkezim ekibi bu kez ilçelerde çocuklara spor yaptırırken, yetenek taraması da yapıyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleri ile hayatiyete geçen ‘Mobil Gençlik Merkezim Erzurum’ projesi kapsamında Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ekipleri ilçelere giderek, burada gençlere spor yaptırırken, yetenekli çocukları da keşfediyor.

İlk ziyaretini Tekman’a gerçekleştiren ‘Mobil Gençlik Merkezim Erzurum’, ardından Hınıs ve Aşkale ilçelerini ziyaret etti.

İlçelerde onlarca öğrenci, spor branşları ile tanıştı. Matrak yapan gençler, ok attı. Gençler, neşeli bir ortamda spor yaparak, spor branşlarını tanıma şansı yakaladı. Aşkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Şuayip Gacır ile Projenin yürütücülerinden Yusuf Tosunoğlu, Aşkale Kaymakamı Mehmet Aksu’yu makamında ziyaret ederek desteklerinden ötürü teşekkür etti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleri ile Erzurum Gençlikspor Kulübü’nün yürüttüğü Mobil Gençlik Merkezim sayesinde şehir merkezinin yanı sıra periyodik olarak ilçelerdeki çocuklara spor eğitimi veriliyor. Çocukların, langırt, sokak curlingi, matrak, dev dart, voleybol, mini futbol ve okçuluk dallarında spor yapması sağlanıyor.

Projenin görevlilerinden Yusuf Tosunoğlu ilçelerin, Milli eğitim müdürlerine, okul yöneticilerine ve beden eğitimi öğretmenlerine projeye destek verdikleri için teşekkür etti.