Odunpazarı Belediyesi, vatandaşların Kurban Bayramı’nı rahat, huzurlu geçirebilmesi ve kurbanlarını sorunsuz kesebilmesi için gerekli çalışmaları tamamladı.
Vatandaşların kurban kesim sorunu yaşamaması, çevrede kötü görüntü ve koku oluşmaması, kimsenin rahatsızlık duymaması için Odunpazarı Belediyesi kurban kesim yerini belirledi. Vatandaşlar sadece küçükbaş kurbanlarını Odunpazarı Belediyesi Fen İşleri Şantiyesinde ücretsiz olarak kesebilecek. Kurban kesim yerlerinde vatandaşlara ücretsiz yardım sağlamak için, kasap, güvenlik elemanı, temizlik personeli, veteriner ve zabıta’dan oluşan 50 kişilik ekip görevlendirildi.
Kahvaltı ve tatlı ikramı
Kurbanların usulüne uygun kesilmesi için kurban kesim yerinde görev yapacak kasapların eğitimleri de tamamlandı. Kesim yerinde kurbanlar veteriner hekim ve din görevlisi gözetiminde kesilecek. Kesim yerinde belediye tarafından vatandaşlara poşet dağıtılacak. Vatandaşlar, belediyenin tüm bu hizmetlerinden ücretsiz olarak faydalanabilecek. Ayrıca kurban kesim yerine gelen vatandaşlara, Odunpazarı Belediyesi tarafından ücretsiz olarak kahvaltı ve tatlı ikramı yapılacak.
Aşevi ve halk market kurban bağışlarını bekliyor
Ayrıca daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşabilmek için her zaman duyarlı vatandaşların yardımlarını beklediklerini kaydeden yetkililer, kurban bağışı yapmak isteyen hayırsever vatandaşların, Erenköy Mahallesi 2’nci Arabacılar Caddesi’nde bulunan aşevine ve Kurtuluş Mahallesi Vatan Caddesi adresinde bulunan Halk Market’e şahsen başvuruda bulunabileceklerini belirtti. Banka aracılığı ile bağışta bulunmak isteyen vatandaşların ise, belirtilen hesap numarasına 690 TL bağış yapabileceklerini söyleyen yetkililer, banka aracılığı dışında kurban bağışı yapmak isteyen vatandaşların canlı hayvan da getirebileceklerini ifade etti.