Gaziantep’in Araban ilçesinde, Araban Kaymakamlığı Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünce, öğrencilere ’Dünya Çocuk Hakları Günü’ münasebetiyle ‘Çocuk Hakları’nın tanıtımı Konulu eğitim semineri verildi.

Araban Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü konferans salonunda Araban Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünde görevli Sosyolog Pınar Arslan tarafından Merkez Ortaokulu, Şerif Peri Ortaokulu ve İmam-Hatip Ortaokulu olmak üzere toplam 100 öğrenciye yönelik ‘Çocuk Hakları’ ile ilgili eğitim Semineri Verildi.

Okul müdürleri, öğretmenler ve Öğrencilerin katıldığı eğitim seminerinde ‘Çocuk Hakları’ slaytı eşliğinde verilen eğitim seminerinde konuşan, Araban Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünde görevli Sosyolog Pınar Arslan, ’’Çocuk Hakları, kanunen ve ahlaki olarak dünya üzerindeki tüm çocukların doğuştan sahip olduğu eğitim, sağlık, barınma, fiziksel, psikolojik veya cinsel sömürüye karşı korunma gibi hakların hepsini birlikte kullanılan evrensel kavramdır. Bu hakları elde etmek için hiçbir şeye gerek yoktur. Bu haklar sadece ve sadece çocuk olması nedeniyle sahip olunan haklardır. Çocuk Hakları Sözleşmesine göre dünyadaki bütün çocuklar şunları öğrenebilir. Çocukların kişiliklerini ve yeteneklerini geliştirmek. İnsan haklarını öğrenmek, ana-babasına, kültürel kimliğine dil ve değerlerine kendi ulusal değerlerine ve başkalarının değerlerine saygıyı öğrenmek anlayışı, barışı, hoşgörüyü, eşitliği, özgün bireyler ve özgün bir toplum olmayı ve sorumlu olmayı öğrenmek, Doğal çevreye saygılı olmayı öğrenmek’’ dedi.

Program sonunda öğrencilere Reşat Nuri Güntekin’in Çalı Kuşu ve Halide Edip Adıvar’ın Ateşten Gömlek adlı kitap hediye edildi. Seminere katılan öğrenciler de ‘Çocuk Hakları’ ile ilgili eğitim seminerinden dolayı memnuniyetlerini dile getiren çocuklar ise böylesi etkinlikler sayesinde bilgi sahibi olduklarını ifade ettiler.

Programa Araban İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Taşkın Kılıç, Araban İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Karayılan, Araban Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı Müdürü Orhan Behcet, Araban Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Murat Tilki, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.