24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısı ile Eskişehir’de görev yapan öğretmenler adına 10 bin fidan dikildi, 500 adet fidan dağıtıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği halinde olan Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü, Öğretmenler Gününde geleceğimizin teminatı çocukları yetiştiren öğretmenleri unutmadı. Hacı Süleyman Çakır Kız Anadolu Lisesi’nde yapılan etkinliğin bitiminde öğretmen ve öğrencilere fidan hediye edildi. Şirin bir ambalaj içindeki 1 yaşlı sedir ve karaçam fidanları kısa sürede tükendi. Etkinliğe katılan Eskişehir Milletvekili ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan birçok öğretmene fidanlarını kendisi verdi. Vali Yardımcısı Ali Muhiddin Varol, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Orman İşletme Müdürü Akın Akman, Fidanlık Müdürü İzzet Bolatkıran öğretmenlere ve öğrencilere yapılan fidan dağıtımına katıldı.

Yine günün anısına her öğretmen için Yenisofça ve Gökçekısık mahalleleri arasındaki orman arazisine 10 bin adet fidan dikilerek hatıra ormanı oluşturuldu. Bu etkinliğin Orman Genel Müdürlüğü tarafından tüm illerde uygulanacağı ve Türkiye genelinde 1 milyon fidan dikileceği belirtildi.