Şahinbey Belediyesi, daha önce köy olan DeredüzüMahallesi’ne sosyal tesis yaparak vatandaşların hizmetine sundu.

Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan Deredüzü Sosyal Tesisi açılışı Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve mahalle sakinlerinin katılımlarıylagerçekleştirildi. Açılış şehitler için saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

"Her mahalleye bir tesis için çalışıyoruz"

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, tüm mahallelere cami ve sosyal tesis yapmak için çalıştıklarını belirterek, “Bu mahallemizin bu tesisi tüm imkanlarıyla kullanmalarını istiyoruz. Burayı sadece bir taziye evi olarak düşünmeyin. Bu tesisi yıl da üç defa ve ya beş defa olacak cenazeler için kullanmayı düşünmek burası için israf ve haramdır. Bu nedenle burayı mümkünse her gün kullanmamız lazım. Sohbetler edip kitaplar okuyun. Artık eski Türkiye yok. Elhamdülillah her imkanımız var. Bu imkanları da sizler en iyi şekilde kullanın. Şahinbey Belediyesi olarak tesisi olmayan mahalle bırakmamak için çalışıyor ve gayret ediyoruz. Yeni mahalle olan köylerimizin de bir çoğunda artık tesisler kurarak hizmete açtık. Allah sizlerden razı olsun. Sizler bizlere destek verdiniz. Bizlerde ekip olarak sizlere hizmet için çalışıyoruz” dedi.

"Kalıcı eserler bırakılıyor"

Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, Şahinbey Belediyesinin imkanlar çerçevesinde ilçedeki mahalle ve köylere önemli hizmetler götürdüğünü belirterek, "Müslümanlar yer yüzünde nereye gittilerse, oraları imar ederek eserler bırakmışlar. Dünya üzerinde Osmanlı ecdadımız nereye gittiyse gittiği yere önce camisini yapmış, yanına ise hastanesini, medresesini ve köprülerini inşa etmişlerdir. Onlar yaptıklarının ardından nöbeti bize devrederek gittiler. Gaziantep’te de güzel işler yapılıyor. Her mahalle ve köyde yıllar geçse de hatırlana bileceğimiz eserler bırakılıyor. Bu yönüyle Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’nu ve ekibini ne kadar tebrik etsek azdır” diye konuştu.

Öğrencilere boyama seti dağıtıldı

Yapılan konuşmaların ardında Deredüzü Sosyal Tesisinin açılışı gerçekleştirildi. Yapılan törenin ardından Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu Deredüzü Mahallesi’nde bulunan DeredüzüMenetlioğlu İlköğretim Okulu’nu ziyaret ederek, öğrencilere boyama seti dağıttı.