Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Eskişehir Şubesi eğitim seminerlerine devam ediyor.

Düzenlenen eğitim seminerinin konusu günümüzdeki gelişmeler ve Türkiye ana başlığı ile dünü ve bugünüyle Musul ve Kerkük konu edildi.

TÜRKAV Gün Sazak toplantı salonundaki seminer öncesi TÜRKAV Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Sezer kısa bir açılış konuşması yaptı.

Eğitim seminerini etkili sunumuyla konusunda uzman eğitimci tarihçi öğretmeni Nihal Çöken yaptı.

Nihal Çöken, seminerinde, sırasıyla Ortadoğu, Mezopotamya’nın 5 bin yıllık tarihi, Türklerin tarihi, ABD, İngiltere, Fransa, Rusya ve dahi diğer ülkelerin Ortadoğu’daki durumu ve emelleri, Çanakkale, 1. Dünya savaşı, yapılan antlaşmalar, IŞİD, DEAŞ, Suriye, Musul ve Kerkük’ün tarihteki yeri, bugünkü önemi, Türkiye açısından önemi konuları üzerinde detayları ile durdu. ABD, silah şirketleri, dünyanın yönetilmesi ve dahi Türkiye’yi doğrudan ilgilendiren iç /dış tüm konuları detayları ile değerlendirdi. Katılımcılar soru cevap şeklinde gündemi tartıştı.

Çeşitli sendika ve dernek başkanlarının da katıldığı eğitim semineri öncesi katılımcılara etli pilav, ayran ve çay ikramında bulunuldu. TÜRKAV Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Sezer, hizmet ve dahi katkılarından dolayı Yönetim Kurulu üyelerinden Ahmet Düzdağ’a plaket takdim etti.