Okumak için Eskişehir’e gelen uluslararası öğrenciler, Türk halkı ile kaynaştırma ve Türk kültürünü öğrenmek amacıyla düzenlenen aşure dağıtım programın katıldı.

Yunusemre Uluslararası Öğrenci Derneği (YUDER) çatısı altında, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisinde bugün cuma namazı çıkışı bir çok ülkeden gelen misafir öğrencileri 350 kişiye Aşure dağıtımında bulundu. Burundi, Filistin, Kamboçya, Endonezya, Sudan, Uganda, Suriye ve Irak’tan gelen öğrenciler, Türk halkına aşure dağıtıp bu konuda çok memnun kaldılar.

Konu ile ilgili konuşan YUDER Başkan Yardımcısı Şükür Özer, Eskişehir’e gelen misafir öğrencilerine Türk kültürünü tanıtmak amacıyla Muharrem ayında aşure dağıtım programı düzenlediğini belirterek,"Şehrimize gelen misafir öğrenci kardeşlerimize kültürümüzü tanıtmak, halkımız ile kaynaştırmak, onların buradaki varlığını hissettirmek için çeşitli faaliyetler yapmak sırasında Muharrem ayı dolayası ile bugün bu faaliyet gerçekleştirdik. Bu çocuklar burada bu gibi faaliyetlerde bulundukça hem birliği , beraberliği öğreniyor hem de İslam dünyasının geleceği olan bu çocuklar halkımızı tanıyarak, buradaki öğrendiklerini dünyayı öğretilmesinin aracı oluyorlar" dedi.