İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 2017 yılı Genç Çiftçilerin Desteklenmesi projesi kapsamında iki çiftçiye 35 dişi 2 erkek olmak üzere 37’şer adet keçi dağıtımı gerçekleştirildi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen törende kısa bir açıklama yapan Vali Demir, Projenin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca Tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçi girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve genç kırsal nüfusunun istihdamına katkı sağlanması amacıyla hayata geçirildiğini kaydetti.

Proje kapsamında gerçekleştirilecek diğer destekler hakkında bilgi veren Vali Demir, "İlimizde önümüzdeki günlerde Küçükbaş hayvancılık projesinden hak sahibi olan 28 genç çiftçimize 37’şer adet olmak üzere toplam 1036 koyun, Büyükbaş hayvancılık projesinden de hak sahibi olan 93 genç çiftçimize 6’şar adet olmak üzere toplam 558 adet büyükbaş hayvan dağıtımı gerçekleştireceğiz" dedi.

Açıklamasının ardından Vali Demir hak sahipleri Mollamusa köyünden Dudu Altay ve Eşme ilçesinden Kadriye Erbek’e küçükbaş hayvanları teslim etti.