Uşak Valiliği, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında “ Öğretmenlerin ilk yardım uygulamalarını öğrenerek güvenli okullar sağlıklı nesiller yetiştirilmesi programı” işbirliği protokolü imzalandı.

Vali Salim Demir Valilik Toplantı Salonunda basın mensuplarına imzalanan protokol hakkında bilgiler verdi.

Uşak Valisi Salim Demir; “Bu protokolün amacı Uşak Merkez ve ilçelerimizdeki okullarda öğrenim görmekte olan yaklaşık 60 bin 300 öğrencinin ve 4 bin 300 öğretmenin her an karşılaşabileceği acil ve hayatı tehdit eden bir durumda, öğretmenlerin kendileri ve öğrencileri için hayat kurtarıcı müdahaleleri öğrenip, olağanüstü durumlarda doğru ve bilinçli uygulamaları çaresiz kalmadan acil sağlık ekiplerinin profesyonel desteği sağlanıncaya kadar yapabilmeleridir. Bu sayede ’Güvenli okullar’ oluşturulup ’Sağlıklı nesiller’ yetiştirilmesi hedeflenmektedir” dedi.

Bütün dünyada çeşitli nedenlerle ölüm ya da sakatlıkla sonuçlanan tehlikelere maruz kalan çocukların önemli bir risk grubu oluşturduğunu ayrıca bu olumsuz durumun nedenleri arasında çocukların çevre ile ilgili konsantrasyonlarının yetersiz olduğunu dile getiren Vali Demir, büyüme ve gelişme döneminde olan çocukların yetişkinlere oranla daha hareketli olmaları oyun oynama sırasında çeşitli tehlikeli hareketlerde bulunmaları nedeniyle yaralanma olasılıklarının arttığını kaydetti.

Vali Salim Demir, okullarda öğrencilere eğitim vermek kadar onları korumak ve gözetmekle de yükümlü olan öğretmenlerin ilk yardım bilgi ve becerisinin öğretilmesinin zaruri olduğuna vurgu yaptı.