Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan’ın Kemaliye ilçesine bağlı Harmankaya Köyü’nde çıkan yangın sonrası köyde incelemelerde bulunarak, yangından dolayı mağdur olan vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Erzincan’ın Kemaliye ilçesine bağlı Harmankaya Köyü’nde çıkan yangında 10 ev 1 ahır hasar gördü. Olayın ardından Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle olay yerine giderek köylülere geçmiş olsun dileklerinde bulundular. Yangın sonrası köyde olay yerinde incelemelerde bulunan Vali Ali Arslantaş, köy sakinlerine geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, yangın hakkında bilgi aldı. Bir evde başlayan yangının kısa sürede büyüyerek diğer evlere sıçradığı bildirildi. Evlerin birbirine çok yakın olması nedeniyle kısa sürede büyüyen yangının evleri kullanılamaz hale geldiği belirtildi.

Yangından dolayı mağdur olan vatandaşların barınmalarını sağlamak için AFAD tarafından köyde çadır kurulduğunu söyleyen Vali Arslantaş, can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu ve evlerin en kısa sürede inşa edilmesi için çalışmalara başlanacağını söyledi.