Hakkari Belediye Başkanlığı, şehir genelinde içme suyu ve kanalizasyon çalışmaları için hummalı bir çalışma başlattı.
Şehrin tüm içme suyu ve kanalizasyon şebekelerinin yenilenme çalışmaları aralıksız olarak devam ediyor. Şehrin altyapısını yeniden dizayn etmek için çalışma başlatan belediye başkanlığı, kış gelmeden önce çalışmalarını tamamlamak için büyük bir gayret sarf ediyor. Kazılan kanallara içme suyu boraları yerleştirildikten sonra hemen dolgusu yapılarak olası mağduriyetlerin önüne geçilen çalışmalarda, kanalizasyon şebekelerinin de aynı şekilde döşendiği görüldü.
Hakkari Belediye Başkanlığı yetkilileri, şehrin tümüne yeni içme suyu ve kanalizasyon şebekesi hattı döşeme çalışmalarının aralıksız olarak sürdüğünü ifade ettiler. İki ayrı firma tarafından büyük bir titizlikle yapılan altyapı çalışmalarının Dağgöl Mahallesi başta olmak üzere 4 ayrı mahallede sürdüğü belirtildi. Tahrip olan yolların ise 2017 yılının bahar aylarında yeniden kilit taşı ve asfaltlanacağı öğrenildi.
Çalışmalarda memnun olduklarını belirten mahalle sakinleri ise, ancak birçok yerde eski içme suyu şebekesinde sızma olduğunu ve suyun boşa aktığını belirterek, kar yağmadan önce belediyenin buna el atması gerektiğini söylediler.