Hakkari Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen “Ramazan Şenliği” renkli görüntülere sahne oldu. İlk defa Türkçe ve Kürtçe Hacivat ile Karagöz sahne aldı.

Hakkari’nin Ramazan gecelerinde İstanbul’u aratmayan renkli görüntüler yaşandı. Akşam saatlerinde Hakkari Ramazan gecesi eğlencesi için il dışından gelen bir ekip ilginç giyim tarzları ile kent merkezinde davul eşliğinde ilerleyerek vatandaşları programa davet etti.

İftar saatinden sonrada Vali Vekili Hasan Ongu, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Cumhuriyet Başsavcısı Artuğ Kürşat Şahin, İl Emniyet Müdürü S. Suvat Dilberoğlu gece geç saatlerde çarşıda dolaşan vatandaşların arasına katılarak birlikte çay içip sohbet etti. Daha sonra eski Hükumet Konağı bahçesinde Hakkari Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen ve geleneksel Ramazan şenliği kültürel etkinlik programına katılıp çocuklarla birlikte eğlendiler. Türkçe ve Kürtçe Hacivat ile Karagöz oyunu, Nasrettin Hoca, şiir, ilahi dinletisi ve değişik etkinlikleri birlikte izlediler. Yoğun katılımın sağlandığı Ramazan şenliği etkinliklerinde çocuklara şeker, katılımcılara ise çay ikramı yapıldı. Etkinliklerin bir ay boyunca devam edeceği belirtildi.

Organizatör Cinegold’s Müdürü Hatice Doğan, ilk defa Hakkari’de böyle büyük bir şenliğin düzenlendiğini söyledi. Doğan,”İlk defa Kürtçe-Türkçe, Hacivat ile Karagöz sahne aldı. Şenliğe inanılmaz büyük bir katılım oldu. Çocuklar coştu. Mısır’dan Dünya Kur’an-ı Kerim okuma birincisini getirdik. Burada Kur’an-ı Kerim dinletisi yapıldı, ilahiler okundu. Şiir ve naat gecesi yapıldı. Ünlü sanatçılar ilahi konseri verdiler. Hiç beklemediğimiz bir kalabalık ile karşılaştık. İlk defa bu şehirde böyle büyük bir şenliğe şahit oluyoruz. Bize destek olan Sayın Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim ve Belediye Kültür Müdürlüğüne teşekkür ediyoruz” dedi.