Hakkari Belediyesi, kentte unutulmaz bir Ramazan ayının geçirilmesi için “Ramazan Şenliği” adı altında dolu dolu bir program hazırladı.

Geleneksel Ramazan eğlenceleriyle kültürel etkinliklerin yapılacağı programlarda, ünlü sanatçılar da sahne alacak. Etkinlikler kapsamında kurulacak iftar çadırında Ramazan ayı boyunca 10 bin kişiye iftar yemeği ikramı yapılacak. Hakkarililere dolu dolu bir Ramazan yaşatmak için yola çıkan Hakkari Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, hazırlıklarını tamamladı. Belediyenin şehirde bir ilk olarak yapacağı “Ramazan Şenliği” etkinlikleri için hazırlıkların yapıldığı eski hükümet konağı önündeki alanda bir ay boyunca çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Hacivat-Karagöz oyunu ilk defa Kürtçe sahnelenecek

Ramazan programlarının vazgeçilmezi olan Hacivat-Karagöz tiplemesinde Hakkari’ye özel olarak etkinlikler hazırlandı. Kürtçe Hacivat ve Karagöz tiplemeleri yapacak olan sanatçılar, Hakkarililerle buluşacak. Böylece Türkiye’de ilk defa perdeye Hacivat-Karagöz oyunu Kürtçe olarak yansımış olacak.

Hakkari Belediyesi tarafından Ramazan ayı boyunca her akşam 300 kişiye iftar yemeği ikram edileceğini belirten Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, “Ramazan ayı, insanların manevi duygularını arttıran en bereketli, en güzel aylardan biridir. Biz de Hakkari Belediyesi olarak şehirde vatandaşlarımıza Ramazan gecelerini neşeyle, keyifle, huzurla geçirecekleri bir dizi etkinlik hazırladık. Ramazan Şenliği programı kapsamında 7’den 70’e her yaştan vatandaşımıza göre 30 farklı etkinliğimiz olacak. Geleneksel Türk temaşa sanatları sergilenecek, çocuklara yönelik olarak şişme oyun parkları kurulacak, Meddah tiplemeleri, orta oyunları, İbiş ile Memiş, Aşuk ile Maşuk, Nasreddin Hoca müzikalleri, Keloğlan masalları, Kavuklu Pişekar gibi sahne gösterimleri yapılacak. Teravih vaktinden sonra yetişkinlere yönelik Türk sanat müziği konserleri, sıra gecesi, ilahi konserler, dengbejler dinletileri ile dini programlar, tiyatro ve gösteriler yer alacak” dedi.

Başkan Epcim, Ramazanın bereketini aynı ortamda paylaşmak ve manevi duygulara birlikte güç katmak için tüm Hakkari halkını şenliklere davet etti.