Hakkari’nin tanınmış doğa fotoğrafçısı Hacı Tansu, Hakkari Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Fotoğrafçılık Kulübü üyesi yaklaşık 50 öğrenciye fotoğraf eğitimi verdi.
Okulda düzenlene fotoğraf eğitim etkinliğine Okul Müdürü Sıtkı Zerek, kulübün danışman öğretmenleri Güssüm Deveci ve Hüseyin Beran Kaş ile öğrenciler katıldı. Doğa fotoğrafçısı Hacı Tansu, öğrencilere fotoğraf çekmenin püf noktaları hakkında detaylı bilgiler verdi. Öğrencilere fotoğraf sanatının inceliklerini anlatan Hacı Tansu, 1970’li ve 80’li yıllarda fotoğraf makinesinin Hakkari’de bulunmasının zor olduğunu, bu yıllarda ise maddi imkanı olanın hemen sahip olabileceğini, fotoğrafçılığı maddi amaç için değil hobi olarak bölgenin güzelliklerini kadrajlayarak ruhunu dinlendirdiği için yaptığını söyledi. Tansu, “İstediğim bir kareyi yakalamak için saatlerce emek harcarım ve güzel bir kare yakaladığımda büyük bir mutluluk duyarım. Hayatım boyunca 52 karma sergi, 16 kişisel sergi, 2 kitap ve 1 rehber kitap çıkardım. Hakkari’nin tanıtım eksikliği var. Maalesef medya ilimizi olumsuz gösteriyor. Ama benim TRT’ye yapmış olduğum foto belgeselim, kayak milli takımındaki 9 Hakkarili ve ilimizde yeni keşfedilen 5 kelebek türü de Hakkari’mizin değişik yönlerinin tanınmasında yardımcı olmuştur” dedi.
‘Güzel fotoğraf nasıl çekilir, makro ve mikro çekimi nasıl yapılır?’ gibi soruları cevaplayan Hacı Tansu, gördüğü ilgiden duyduğu memnuniyeti de dile getirmesinin ardından öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.