Adalet ve Kalkınma Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş, gençlerin güçlü bir Türkiye istediğini, yeni Cumhurbaşkanlığı sistemi ile bu beklentinin karşılanacağını söyledi.

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş, Hatay’da gazetecilerle bir araya gelerek referandum hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Genel Başkan Ecertaş, artık darbelerin getirdiği kısıtlamaları anayasada görmek istemediklerini söyledi. Yeni anayasa değişikliği paketinin meclise gelmeden konuyu çeşitli platformlarda uzun süre tartıştıklarını belirterek, “Bundan bir buçuk yıl önce bundan önce İstanbul gençlik kolları başkanlığı görevindeydim. Orada başladığımız bir çalışmamız vardı, gençlik yeni anayasa istiyor diye, gençlik darbe anayasasını istemiyor diye. Darbelerin getirdiği kısıtlamaları anayasada görmek istemiyoruz. Çözümsüzlüğe mahkum olmak istemiyoruz diye uzun bir çalışmamız vardı. Neticesinde mecliste 369 milletvekilinin verdiği oyla kabul edilip 16 Nisan Pazar günü halkın oylamasına sunulacak bir metin var ortada. Bu konuyu gençlerimize anlatmak üzere yaklaşık atmışa yakın il oldu, üniversitelerin yüzde yetmiş beşine gitmeye çalıştım. Üniversitelerde arkadaşlarla soru cevap yapıyoruz, konuşuyoruz. Ben bir hukukçu değilim, mesleğim insan kaynakları yönetim danışmanlığı. Ancak bu sistemin ne kadar basit, ülkeye faydalı olabileceğini elimden geldiğince arkadaşlarla tartışıyoruz” dedi.

Gençlerin dış mihraklar tarafından operasyona açık olmayan güçlü bir Türkiye isteğine dikkat çeken Ecertaş, sistemdeki arızaların tekrar yaşanmaması için bu değişikliğin şart olduğunu dile getirdi. Ecertaş sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Biz bu ülkenin gençleri olarak bir daha bu dönemleri yaşamak istemiyoruz. İktidara kim gelirse gelsin illa AK Parti gelecek diye bir kural yok. Böyle bir garanti de yok, böyle bir güvence de yok. Ancak verilen örneklerin, konuşulan konuların AK Partinin kendi tek adam yönetiminin arttırmak istemesi, ak partinin yargıyı bitirmek istemesi ama biz bu ülkenin gençleri olarak tüm gençlere tavsiyesi maddeleri bir okuyalım. HSYK’yı demokratik bir sistemden alıp sadece cumhurbaşkanına geçiriyorsunuz diyen bir muhalefet biz gerçekten gözlerimize inanamayarak izliyoruz. Bu ülkede 71 yılından beri tüm kurumlarda örgütlenmiş bir grup var Fetullahçı Terör Örgütü, her iktidarla çalışmışlar. Taki Recep Tayyip Erdoğan 2011 yılından sonra kardeşim bu adamların niyeti farklı diyene kadar”