Hatay’ın Erzin ilçesindeki Erzin Ortaokulu’nda, öğrencilerin okuma potansiyelini artırmak için ‘Al Götür, Oku Getir’ projesini hayata geçirildi.
Okul müdürü Osman Atar, göreve 3 ay önce başladığını belirterek, "Öğretmenlerimizle oturup okulumuzun ön plana çıkması için projeler için hemfikir olduk. Amacımız yetersiz ve orta düzeyde okuma alışkanlığına sahip öğrencilerimizin okuma alışkanlığı güçlendirmek, güçlü olanların da bu alışkanlığı devam ettirmelerini sağlamaktır. Bunun içinde bir dizi projeler hazırladık. Öğrencilerimizin okuma potansiyelini artırmak için ‘Al Götür, Oku Getir’ projesi adı altında küçük bir kütüphane yaptırdık. Bu uygulama tüm öğrencilerimiz tarafından sevinçle karşılandı. Gerek bu projede gerekse diğer projelerde emeği geçen öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ederim. Ayrıca okul aile birliğimizle el ele verip okulumuzun çehresini değiştireceğiz ve örnek okul olacağız” dedi.
Atar, projeyle öğrencilerin ayda en az iki kitap okumasını hedeflediklerini, her dönem sonunda en fazla kitap okuyan öğrencileri ödüllendireceklerini belirtti.