Doğu Akdeniz Sanayicileri ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kılıçlar, amaçlarının üyeler arasında ticaret köprüsü kurarak işbirliğini güçlendirmek olduğunu söyledi.
DASİFED tarafından düzenlenen 2. Ticaret Köprüsü Toplantısında geniş bir katılımla Antakya Anemon Otel’de gerçekleştirildi. Toplantıda DASİFED’in de bağlı bulunduğu TÜRKONFED tanıtım filmi izlendi. Toplantının açılış konuşmasını yapan DASİFED Başkanı Mehmet Kılıçlar, DASİFED’in 440 üyesi bulunduğunu belirtti.
TÜRKONFED’e bağlı hizmetleri de yürüttüklerini belirten Kılıçlar, “DASİFED’in 440 üyesi bulunuyor. TÜRKONFED’e bağlı olarak hizmetlerimizi yürütüyoruz. Bugünkü toplantıyı düzenleme amacımız üyelerimiz arasında ticaret köprüsü kurarak işbirliğini güçlendirmektir. Dünyada moda kelime face to face’tir. Ben de yüz yüze görüşmeleri önemsiyorum. Umuyorum ki bu toplantı ve işbirlikleri hepimiz için faydalı olacaktır. Geçtiğimiz günlerde İSTE rektörü ile görüşme yaptık ve üniversite ile sanayi işbirliğini nasıl geliştirebileceğimizi görüştük. Hatay’ın gelişmesi için çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Katılımlarınız için hepinize teşekkür ederim” dedi.
Açılış konuşmalarının ardından toplantıya katılan işadamları istişare yaparak görüş alış verişinde bulundular.
Toplantıya DASİFED Başkanı Mehmet Kılıçlar, HASİAD Başkanı Tahsin Kabaali ile birlikte Hatay’ın diğer ilçelerinden gelen iş adamları katıldı.