Hatay Sivil Toplum Kuruluşları ve Dernekler Federasyonu bünyesinde bulunan dernekler referandum bilgilendirme toplantısında bir araya geldi.

Antakya Belediye’nin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda konuşan Adalet ve Kalkınma Partisi Hatay Milletvekili Adem Yeşildal, ülkenin çok ciddi ve önemli bir süreç içinde olduğunu ayrıca enteresan bir kampanya dönemi yaşadıklarını söyledi.

Yeşildal, bu sürecin siyasi partilerin ve alayların yarıştığı bir süreç olmadığına dikkat çekerek, “İçinde bulunduğumuz süreç önemli bir süreç. Bir anayasa değişikliği ülkenin yönetiminin, yürütmesinin yani hükümetin seçim usulüyle ilgili ciddi bir değişiklikle karşı karşıyayız. Enteresan bir kampanya dönemi yaşıyoruz. Bu siyasi partilerin klasik seçim kampanyası gibi işlemiyor. Siyasi partilerin bir seçimi yada alayların yarıştığı bir seçim değil. Bu değişikliğin evet yönünde gerçekleşmesi için bu değişikliğin hayata geçmesi için evet kampanyasını yürüten bizler ve bizimle birlikte bu süreci yürütmeye çalışanlar bu anayasa değişikliği gerçekleştiğinde çok güzel olacağını söylüyoruz. Hayır kampanyasını yürütenler bizim söylediğimizin tam tersini söylüyor. Çok kötü olacak, felakete sürüklenecek deniliyor. Bu anayasa değişikliği hayata geçsin diyenler çok güzel olacak diyor. Hayır bu anayasa değişikliği hayata geçmesin diyenler ise ülke felakete sürüklenecek diyor. Bu iki söylem arasında çok ciddi bir uçurum var. İki zıt kutubu söylüyorlar. Vatandaşta diyor ki bunun bir orta yolu yok mu. Bu düzenleme gerçekten neyi düzenliyor. Hangi yenilikleri, milletimiz için, ülkemiz için, toplumumuzun her kesimi için hangi avantajları sağlıyor. Bunu öğrenmek istiyor vatandaş. Ama bu her iki söylemin makas açıklığından doğrusu kafası da karışıyor zaman zaman. Ülkenin gerçekten belirli bir potansiyeline sahip olan bir takım yapılar hayır diyor. Evet diyen de çok ciddi bir blok var. Dolayısıyla vatandaşımızın gerçekten bu ülkeyi seven, bu ülkenin güçlenmesinden, bu ülkenin ileriye daha emin adımlarla gitmesinden memnun olacak ciddi bir kesiminde kafasında soru işaretleri oluyor. Aslında kampanyanın başında böyleydi. Ama gün geçtikçe saflar belirlendikçe bu paketin lehine ve aleyhine açık irade ortaya koyanlar netleştikçe vatandaşımızın kanaatide netleşmeye başlıyor” dedi.

AK Parti Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç ise, Türkiye’de yaşanan seçim atışmalarında aslında sistemin suçlu olduğunu belirtti.

Atıç, siyasi görüşten dolayı seçim zamanlarında adeta düşman kesildiklerini belirterek, “Her dernek, her sivil toplum örgütü her esnaf kuruluşu, konu komşu bir araya geldiğimizde memleketin geleceği konuşulduğunda, memleketi kimler idare etsin, hükümet kim olsun diye hepimizin ortak bir söylemi gelişmiştir. Memleketimize kim hizmet edecekse, memleketimizi kim kalkındıracaksa, memleketimizi barış, hoşgörü içerisinde kim yönetecekse o başımıza gelsin, o hükümet olsun diye sağcısı solcusu hangi siyasi partiden olursa olsun böyle bir ideali böyle bir söylemi vardır. Ama nedense seçimler yaklaşır, seçim arafesinde kampanya süreçleri başladığında farklı siyasi partiye gönül vermiş insanlar birbirlerine nerdeyse hasım gözüyle bakar, nerdeyse farklı bir milletin mensubuymuş gibi kardeş kardeşten küser, konu komşu birbirleriyle selamı keser, mesai arkadaşıysa farklı partiye oy veriyorsa nerdeyse din düşmanı, nerdeyse vatan düşmanı neredeyse ayrı bir milletin mensubuymuş gibi farklı gözle bakmışızdır. Aslında seçmenlerimizin hiçbir kabahati yok. Peki suçlu kim, kabahatli kim. Kabahatli sistemin ta kendisi. Çünkü Türkiye’de hükümet etme arayışında birileri 82 anayasasında kutuplaşma ve kamplaşma zemini üzerine kurulmuş bir hükümet arayışı üzerine kurmuş. Biz bunu 2001 öncesi çok net gördük. En son 7 Haziran’da gördük. 7 Haziranda nasıl bir tablo vardı 4 partinin mecliste yer aldığı ve tek başına hiçbir partinin iktidar olamadığı bir parlamento ile karşılaştık. Ve oradan çeşitli hükümet arayışları cereyan etti” kelimelerini kullandı.

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, belediye çalışmalarından bahsederek kentsel dönüşüm konusunda çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Toplantıya AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Ak Parti Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç, Hatay Sivil Toplum Kuruluşları ve Dernekler Federasyonu Başkanı Abdurrahman Taşçıoğlu ile derneklerin başkan ve üyeleri katıldı.