Hatay İskenderun Devlet Hastanesi Ruh ve Sinir Hastalıkları Bölümü ve İSTE işbirliği ile şizofren hastalarının insanlarla iletişime geçebilmeleri ve toplumda sosyal bir birey haline gelebilmeleri için farkındalık oluşturmak amacıyla “Şizofren
İskenderun Devlet Hastanesi Ruh ve Sinir Hastalıkları Bölümü Sosyal Hizmet Uzmanı Dr. Mehtap Bircan, etkinlikte şizofreninin aslında toplum hastalığı olduğunu belirterek, "Şizofreni kişinin ruh sağlığının tamamen bozulması ve düşünce akışının düzenli işleyememesidir. Şizofreninin ortaya çıkmasında; genetik, çevresel faktörler gibi birçok faktör etkin olabilmekle beraber, ruhsal, psikolojik ve biyolojik bir hastalıktır. Her gördüğünüz ruh hastası şizofren değildir ve şizofreninin şiddet ile alakası yoktur” dedi.
İskenderun Devlet Hastanesi Ruh ve Sinir Hastalıkları Bölümü Sosyal Hizmet Uzmanı Gönül Gökpınar ise toplumda şizofreni hastalarının yanlış anlaşıldığını ve damgalandığını vurguladı. Gökpınar, “İnsanlar, anlamak ve anlaşılmak isterler. Tüm insanların farklı yönlerine saygı duyup bu durumlarını kabul etmeliyiz. Şizofren hastalığının en büyük tedavisi empatik düşünmek ve iletişime geçmektir” diye konuştu.
Psikolog Mehmet Bozkurt da toplumda oluşan ön yargının önüne geçilebileceğini, incelikle bilinç oluşturulması gerektiğini söyledi.