Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Tunceli’nin Nizamiye ilçesine bağlı Aşağı Doluca köyündeki Pembelik Baraj Gölünün kıyısında Ermeniler adına inşa edilen anıta tepki gösterdi.
Açıklamalarda bulunan ASİMDER Genel Başkanı Gülbey, sözde bu anıtın Asala Ermeni terör örgütü tarafından şehit edilen Türk büyükelçileri ve diplomatlara, aynı zamanda da Azerbaycan Karabağ şehitlerine karşı hakaret ve saygısızlık olduğunu söyledi. Gülbey, “26 Nisan 2016 tarihinde açılışı yapılan anıtın üzerinde yazılan isimler ve ‘Ermeni soykırımını lanetliyoruz. Armenak Bakırcıyan’ı ve Hırant’ı anıyoruz. 100. yılında Ermeni soykırımı devam ediyor’ denmiş. Ayrıca, Asala ve PKK teröristlerinden Armenak Bakırcıyan, Manuel Demir, Nubar Yanıkyan, Kevork Çavuş, Monte Melkonyan, Antranik Uzunyan’ın da isimleri bulunmaktadır. Monte Melkonyan, Asala terör örgütünün sözde liderlerinden olup, 1993’te Karabağ Savaşında Ermeni silahlı kuvvetlerinin desteğindeki Ermeni milislerin komutanı olarak katılmış, 1980’li yıllarda Ermeni Asala terör örgütü adına Avrupa’da Türk diplomatları şehit etmiştir. Bu katillerin isimlerinin yazıldığı bu anıt, bölgede siyaset yapan HDP ve DBP belediyelerinin kimlerle işbirliği içinde olduklarını, ayrıca sözde büyük Ermenistan idealine hizmet ettiklerinin belgesidir” dedi.
“Ülke içerisinde altımızı oyuyorlar”
Ermeni lobisinin sadece yurt dışında değil, özellikle son zamanlarda vatanımızda da bölücü çevre ve gruplarla birlikte sinsice birçok art niyetli faaliyet tezgahladığını dile getiren Gülbey, “Ermeni lobisi bir taraftan Türkiye’de ‘Ermeni ve azınlıklara baskı artıyor’ yaygarası yaparken, diğer taraftan içeriden de altımızı oyuyorlar. Türkiye, Ermenistan’da yaptırılan Ermeni Asala teröristlerine ait sözde şehitlik ve anıtların varlıklarına karşı çıkarken ve bu durumu birçok platformda dillendirirken, ülkemizde teröristler için anıt yapılmasına ise seyirci kalınıyor. Öncelikle Dışişleri Bakanlığının bu sözde anıta karşı çıkarak şehit diplomatlara yapılmış olan bu saygısızlığın hesabı sorulmalıdır. İçişleri Bakanlığını ve Tunceli Valiliğini ASİMDER olarak göreve davet ediyoruz. Terör örgütleriyle mücadeleye başlamışken, bu teröristler adına anıt yapılmasına izin verilmemelidir” diye konuştu.
Anıt için bundan sonra yapılacak çalışmaları ASİMDER Genel Merkezi olarak takip edeceklerini ve konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık makamlarına da başvuru yapacaklarını belirten Gülbey, “Sözde anıtın sökülmesi ve yapılmasında sorumluluğu bulunan kişiler hakkında gerekli cezaların verilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.