Iğdır Belediye Başkanı Murat Yikit, İhlas Haber Ajansı (İHA) Iğdır Temsilciliğini ziyaret etti.

Belediye Başkanı Murat Yikit, İHA muhabiri Ercan Tunç ile bir süre sohbet ettikten sonra, yeraltı çarşısı üzerine düşünülen bir proje hakkında bilgi verdi.

Iğdır merkezde bulunan yeraltı çarşısı üzerine düşünülen proje hakkında konuşan Yikit, “Yeraltı çarşısının üstü için bir projemiz var. Bu proje özellikle kadınların satış yapabileceği, çarşının üzeri ve içine canlılık gelmesi amacı ile yapılacak. Çarşı üzerinde alış veriş yapan vatandaş ister istemez çarşının içini de gezmek isteyecek” dedi.

“Çin evleri gibi ufak ve kibar olacak”

Yeraltı çarşısı üzerine Çin evleri gibi küçük yapılar düşündüğünü belirten Yikit, “Proje kapsamında ilgi çekmesi açısından Çin evleri gibi küçük yapılar düşünüyoruz. Bu yapılar ufak kibar olduğu kadar ilgide çekecek. Şuan yeraltı çarşısı üzerine Belediye tarafından kurulan emek çadırında kadınlar emeklerini sergiliyor. Bu proje kapsamında yapılacak olan küçük evler kente güzel bir görünüm sağlamasının yanı sıra, kadınların evde yaptıkları ürünlerini sergileyecekleri bir alan olacak” şeklinde konuştu.

İHA Iğdır Temsilcisi Ercan Tunç, ziyaretinden dolayı Belediye Başkanı Murat Yikit’e teşekkür etti.