Iğdır’da ekimi yapılmayan pamuk, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü girişimleri ve çalışmaları sonucunda ekilmeye başladı.

İl genelinde yaklaşık 10 bin dönüm alana ekimi yapılan pamuk, şimdiden bütün çiftçilerin ilgisini çekmeyi başararak gelecek yıllarda yaygın bir şekilde ekim yapılacağının sinyallerini verdi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Yolcu, Çeyrek asırdan sonra ekimi yapılmaya başlanan pamuğu yerinde inceleyerek değerlendirmelerde bulundu. Yolcu, “Ülkemiz için stratejik öneme sahip olan pamuğun İlimizde yaygınlaştırılması hem ülkemiz hem de çiftçilerimiz için önemli bir üründür. İlimizde yaygınlaşması pamuk ve tekstil sanayisinin ilimize gelmesi demektir. Hammaddeyi bulan yatırımcı o hammaddeyi işlemek için fabrikasını da kurarak istihdama katkı sağlayacaktır. Iğdır’da yetişen pamuk lif bakımından kaliteli olduğundan daha çok tercih edilen pamuk olacaktır. Bizim pamuğu Iğdır Ovasında yaygınlaştırmamız ve yatırımcıların ilimize gelmesi için cazip bir rekolteye ulaşmamız gerekmektedir. İl Müdürlüğü olarak pamuk üreticisine her türlü teknik bilgi ve desteği vermekteyiz. Bakanlığımızın uygun gördüğü her desteği de vermeye hazırız. Bu yıl yaklaşık olarak 10 bin dekar alana pamuk ekimi yapılmıştır. Üreticilerimize kolaylıklar diliyor diğer çiftçilerimize örnek olmasını ve pamuk ekiminin artarak yaygınlaşmasını ümit ediyoruz” dedi.