Iğdır Valiliği 15 Temmuz şehitlerini anma, Demokrasi Milli ve Birlik programı kapsamında mehteran eşliğinde yürüyüş gerçekleşti.

Tansu Çiller Caddesinde başlayan yürüyüşe Bursa Büyükşehir Belediyesi Mehteran takımı eşlik etti.

Düzenlenen yürüyüşe, Iğdır Valisi Enver Ünlü, Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Jandarma komutanı Albay Kahraman Dikmen, Ak Ocaklar Genel Başkanı Hakan Yiğit, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ak Ocaklar Genel Başkanı Hakan Yiğit, FETÖ terör örgütü tarafından bombalandığını, 15 Temmuz gecesinin aydınlık sabaha ulaşması noktasında hakkın rahmetine kavuşmuş olan şehit kardeşleri Erkan ve Volkan Yiğit’in selamını getirdiğini belirtti. Yiğit, “Evet Iğdırlılar ben sizden daha coşkuluyum bombaları yedik geldik ama içimizde iman aşkıyla geldik. O karanlık gecenin bizzat tanığı olarak anlatmak istiyorum. O hain 15 Temmuz karanlık gecesi bir arkadaşımız aradı. Başkanım tanklar köprüden geçiyor darbemi olacakmış dedi. Dedim ki ne darbesi olsun devlet var hükümet var iktidarı, muhalefeti, esnafı, tüccarı var. Yaz tatili hava sıcak, dışarıda kolu komşu oturuyoruz ve bir telefon daha geldi. Ankara’da (MİT)’in üzerini bombalıyor ve darbeden bahsediyorlar dedi. Çıktık televizyonun başına sayın Başbakanımızın konuşmasını dinledik. Ben orada hanıma dedim ki haydi hakkını helal et artık ben gidiyorum” dedi.

Iğdır Valisi Enver Ünlü ise,“15 Temmuz ihanetinin hain darbe girişiminin seneyi devriyesinde bu acıyı bir daha yaşamamak ve milletimize yaşatmamak için şuurlu ve bilinçli olmak adına hafta boyunca, Cumhurbaşkanımızın emir, direktif ve onların himayelerinde çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyoruz. 11 Temmuzda şehit ailelerimiz ve aziz şehitlerimizin şehitliklerini ziyaret ederek programımıza başladık. Hudut kapımıza gittik, Dilucu’nu ziyaret ettik. Dilucu’na kutsal görev ifa etmek için giderken şehadet şerbetini içen çok kıymetli özel harekatçı kardeşlerimizi rahmetle andık. Onların hatıralarına orada saygı gösterdik ve onlara dualar ettik. Tüm şehitlerimiz ve 15 Temmuz şehitlerimiz gibi, Gazilerimizle birlikte olduk. Çok değerli Iğdır halkının da geçen yıl bu zamanlar şanlı direnişe buradan destek ve çok büyük katkı verdiğini ben bizzat görüntüleriyle ve mesai arkadaşlarımın ifadeleriyle müşahede etmiş oldum. Cumhurbaşkanımızın çağrısı ve meydanlara davetiyle o şanlı direniş güçlendi. Bu millet geleceğine bayrağına, vatanına, milletine, namusuna söz getirmedi ve sahip çıktı” şeklinde konuştu

Program plaket takdimi ve mehteran takımının konseriyle son buldu.