Mustafa Kemal Atatürk’ün Isparta’ya gelişinin 87. yılı törenlerle kutlandı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Isparta’ya gelişinin 87. Yıl dönümü törenlerle kutlandı. Törende protokol , öğrenciler ve vatandaşlar Endüstri Meslek Lisesi önünden başlayarak 6 Mart Caddesi güzergahından 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’na yürüdüler. Törene Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Garnizon Komutanı Albay Mustafa Cüneyt Arıkan, askeri erkan, protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen tören Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın yaptı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 6 Mart 1930’da Isparta’ya da gelerek, enerji kaynağının oluşmasına neden olduğunu söyledi. Isparta il merkezinin düşman işgali görmemiş ve bu yönden şanslı bir olduğunu belirten Başkan Günaydın, “Atatürk’ün Anadolu’da başlattığı Milli Mücadeleye 871 şehit, binlerce gazi ile canıyla-malıyla tam destek vermiş tüm Ispartalılar Kuvay-i Milliye ile bütünleşmiştir. Isparta halkı, tarihin her döneminde olduğu gibi bugünde devletinin yanındadır. Dün nasıl milli mücadeleye katıldıysak, 15 Temmuz’da da Atatürk’ün kurduğu bu şanlı devletimizi yıkmaya ve bölmeye çalışanlara karşı yine ve şerefle devletimizin yanında yer aldık. Hiçbir bölücü unsura, hiçbir hain emele hizmet etmeyiz, edenleri de asla affetmeyiz” dedi.

Tören 6 Mart Atatürk’ün Isparta’ya gelişi nedeniyle düzenlenen spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere kupalarının verilmesiyle son buldu.