Isparta’da, Toros Dağları’nın en yüksek zirvesinde kurulu Davraz Kayak Merkezi’nde imar planı çalışmaları tamamlandı. Bu çalışmanın ardından Isparta Valiliği, Kültür ve Turizm Bakanlığından Davraz Kayak Merkezi’nin İl Özel İdaresine tahsisini istedi. Tahsisle birlikte Davraz’da günübirlik ziyaretçiler için otopark, cami, kafeteryalar ve tuvaletlerin yapımı hayata geçirilecek.

Davraz Kayak Merkezinde yapılan turizm imar planı çalışması tamamlandı. Eğirdir Gölü manzarasında kayak yapma imkanı tanıyan Davraz Kayak Merkezi’nde, turizmin çeşitlendirilmesi, turizmin 12 aya yayılması ve kayak sporunun yanı sıra diğer spor dallarına da ev sahipliği yapabilmesi amaçlanıyor.

Tahsis İstendi

Bu doğrultuda yaklaşık 257 hektar alan büyüklüğündeki, Kulovası olarak adlandırılan alanla ilgili imar planı çalışmaları 14 Temmuz Cuma günü itibariyle tamamlandı. Isparta Valiliği bünyesinde yürütülen çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte bugün flaş bir gelişme yaşandı. Isparta Valiliği, Kültür ve Turizm Bakanlığından Davraz Kayak Merkezi’nin İl Özel İdaresine tahsisini istedi.

Yeni alanlar oluşturulacak

Yapılacak tahsisin ardından Davraz Kayak Merkezinde büyük bir eksiklik olan günübirlik ziyaretçiler için sosyal alanlar oluşturulacak. Bu çerçevede Davraz’da günü birlik ziyaretçiler için otopark, cami, lavabolar olacak. Yine ziyaretçilerin çay, kahve içebilecekleri kafeteryalar oluşturulacak.