Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Koordinatörlüğü’nde Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) ile Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) tarafından başlatılan “İş Dünyası Kayıtsız Kalmıyor” projesinin startı verildi.
Burdur MAKÜ’nün koordinatörlüğündeki ‘İş Dünyası Kayıtsız Kalmıyor’ Avrupa Birliği Projesinin tanıtımı ITSO’da yapıldı. Proje ile kayıt dışı istihdamın önlenmesi adına önemli bilinçlendirme çalışmaları yapılarak Isparta’nın tüm Türkiye’ye örnek olması hedefleniyor. ITSO’da yapılan toplantıya, SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz ile ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen katıldı. ITSO Başkanı Başdeğirmen, 2013 yılında hazırlıkları başlayan projenin hayata geçmesinden duyduğunu memnuniyeti dile getirdi. Başdeğirmen, “Projemiz aslında ilimiz ve ülkemiz için çok önemli. Kayıtdışı istihdamın önlenmesi hedefleniyor. Rektörlerimizle birlikte projeyi yapmak için başlıyoruz. Projemiz istihdamdaki kayıtsız kişilerin kayıt altına alınması adına bilinçlendirme projesi. Hem devletimiz hem çalışanları ilgilendiren önemli bir proje. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın AB Fonlarından desteklediği ve SDÜ ortaklığında yapılan bir proje. Projenin Koordinatörlüğü de Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz yapacak. Türkiye’nin geleceğiyle ilgili Türkiye’nin önünü açacak bir proje. Üniversite sanayi işbirliğinde her zaman yanımızda olan ve birçok önemli projeye imza attığımız rektörlerimize de teşekkür ediyorum” dedi.
SDÜ Rektörü Prof. Dr. Çarıkçı da “Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ve Ticaret ve Sanayi Odamızla birçok çalışma yaptık. Burayı okul olarak görüyoruz. Burada yaptığımız çalışmaların meyvelerini her zaman aldık. Projemizle de İş dünyasının kayıt dışı istihdamla ilgili mücadelede bilincini artırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
Projenin Koordinatörlüğünü yürüten MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz ise, “Temelini 2013 yılında attığımız bir projenin yürütülmesini başlattık. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının AB Fonları çerçevesinde açmış olduğu bir proje çalışması idi. Projeye başladıktan sonra bitirmek de önemli. Projemizi SDÜ ve Ticaret ve Sanayi Odamız ve oluşturduk ve kabul edildi. Ülkemizin ekonomisi ve sosyal sisteminin problemlerinin en önemlileri arasında kayıt dışı istihdam yer alıyor. Bütün çabalara rağmen Yüzde 30’un altına indiremedik. Projemizle bu sorunu çözmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.