Isparta Valisi Şehmus Günaydın, kentte ceviz üretiminin artırılması için başlatılan çalışmaları yerinde inceleyerek, bu yıl 16 bin ceviz fidan dağıtılacağını söyledi.

Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Eğirdir ilçesinde faaliyet gösteren Meyvecilik Araştırma Enstitüsü’nde incelemelerde bulundu. Enstitü Müdürü Şerif Özongun’dan bilgi alan Günaydın, fidan seralarını gezdi.

“Fidanlar çiftçilere dağıtılacak”

Bu yıl dağıtılacak 16 bin civarında fidanla ilgili çalışmaların sürdüğü belirten Vali Günaydın, "Aldığım bilgiye göre yapılan çalışmalarda başarı oranı çok yüksek. Dağıtılabilecek sağlıklı fidan sayısı Kasım ayında belli olacak. Daha önce yaptığım açıklamalarda en az 5 dönüm yeri olan vatandaşlarımıza ceviz fidanı dağıtacağımızı belirtmiştik. Bu dağıtım işlemi Kasım ayında gerçekleşecek. Bunun yanında yine Enstitümüze 40 bin ceviz fidanı daha getirdik, aşılama çalışmaları devam ediyor. Onları da hazırlayıp önümüzdeki dönemde yine vatandaşlarımıza dağıtacağız” dedi.

“Hedefimizi gerçekleştirmek istiyoruz”

Vali Günaydın, “Buradaki amacımız ülkemizdeki ceviz üretimine katkı sağlamak. Çünkü bildiğiniz gibi son yıllarda ceviz tüketiminde çok ciddi artış oldu. Maalesef tüketim artışını karşılayabilecek üretimi yapamadığımız için güçlüklerle karşılaşıyoruz. Bunu bertaraf etmek için daha çok ceviz üretmemiz lazım. Burada yetiştirdiğimiz fidanları tarlası uygun olan vatandaşlarımıza dağıtarak ceviz üretimine ciddi katkılar sağlayacağımızı düşünüyorum. Ülkemizin her tarafından ceviz üretimi yapılabiliyor ancak biz Isparta’mızda üretim miktarını arttırmak istiyoruz. Buradaki üretimin yanında gerekirse Orman Bakanlığımızdan veya özel sektörden de ceviz fidanı alarak vatandaşlarımıza dağıtmayı planlıyoruz. Mutlaka ve mutlaka ceviz üretimini arttırma hedefimizi de gerçekleştirmek istiyoruz.”