Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) İnşaat Topluluğu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde “Pembe Baret Dağıtımı Projesi” kapsamında kadın milletvekilleri, akademisyen ve öğrencilere toplam 8 bin 659 pembe baret dağıtımı yapıldı.

SDÜ İnşaat Topluluğu tarafından düzenlenen ve YDA Şirketler Grubu’nun destek verdiği “Pembe Baret Dağıtımı Projesi” kapsamında eş zamanlı olarak TBMM’deki 58 kadın milletvekili ile 99 üniversitedeki mühendislik ve teknoloji fakültelerinde görev alan 477 kadın akademisyen ve öğrenim gören 8 bin 182 kız öğrenciye Pembe Baret takdim edildi.

Etkilendik ve destekledik

SDÜ Lütfi Çakmakçı Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe YDA şirketler grubu adına Gayrimenkul ve Yatırım Proje Koordinatörü Nagihan Polat, Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan da katıldı. Polat, SDÜ’de konuşmacı olarak davetli olduğu bir panelde anlatılan Pembe Baret projesinden etkilendiğini ve projeye destek vermeye karar verdiğini dile getirdi.

Çok farklı ve yeni bir düşünceydi

SDÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdal Terzi de, “Proje çok farklı ve yeni bir düşünceydi, kabul gördü. Geçtiğimiz yıl misafir ettiğimiz Hüseyin Arslan bey bu projeye destek vermeye karar verdi. Kendilerine de teşekkür ediyoruz. Ama asıl teşekkürü öğrenci arkadaşlarımız hak ediyorlar. Kendilerini zorlamadık, kendi öz iradeleriyle bunu düşünüp hayata geçirdiler. Biz sadece önlerine açtılar. Bu aktiviteyi her yıl daha ileriye götürüyorlar” diye konuştu.

İNSANIN YETİŞMESİ ANA RAHMİNDE BAŞLIYOR

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ise kadınların olmadığı hiçbir yerde medeniyet, ekonomi ve başarının olmayacağını söyledi. Günaydın, “Tarihe bakarsanız Yunus Emre’lerini, Mevlanaların, Kanuni Sultan Süleyman’ın, Fatih’in anneleri yetişmiş insanlardır. Her biri ulema ve bilgindir. Yüksek seviyede de inanca sahip insanlar. İşte bu büyük evlatları da anneler yetiştiriyor. Bugün 8 Mart. Bu anlamı etkinliği yapan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Şuanda Türkiye’de bayanların çalışma oranları süratle ilerliyor. Ama yüzde 30’larda kalıyor. 20 sene önce bu yüzde 5-7 arasındaydı. Bu konuda iyi bir yol alıyoruz. Eğer bir toplumun bayanları bilgin, alim, yetişmiş insan olmazsa o toplum hiçbir zaman istediği noktaya ulaşamaz. İnsanların yetişmesi ana rahminde başlıyor. Annenin güzelliği, huzuru, mutluluğu, zihinsel yetişkinliği ana rahmine etki ediyor. Kötü hadiseler de etki eder. Demek ki kadınlarımız ne kadar önemliymiş. Annelerimize en büyük saygı ve sevgilerimizi gösterelim. Bu dünya kimseye kalmaz” dedi.

Konuşmaların ardından eş zamanlı olarak Pembe Baret dağıtımı gerçekleştirildi.