Özet bilgi...

Bazı gazeteler, bazı siyasetçiler ve içlerinde prof ve amiral ünvanlı, aşağılık kompleksi mahkumu diplomalı cahiller de bulunmak üzere, diyorlar ki...

“Dünyanın en büyük havalimanı, tam faaliyete geçtiğinde 100 milyonu aşkın yolcuya hizmet verecek olan Pekin Daxing Havalimanıdır. İstanbul'un 2 misli büyüklüğündedir ve 3 misli ucuza yapıldı.”

Vaktim vardı, araştırdım... Bu konudaki tüm gerçekleri yazıyorum.

Önce yüzölçümü...

1. Kral Fahd Havalimanı, 77,6 hektar
2. Denver Havalimanı, 13,5 hektar
3. Dallas Havalimanı, 7 hektar
7. Şangay Havalimanı, 3.9 hektar
15. Frankfurt Havalimanı, 2,3 hektar

Mevcut durum bu...

İstanbul Havalimanı 7,6 hektarlık alanı kaplıyor. Pekinde inşaatı süren Daxing Havalimanı ise 2,6 hektarlık bir alanı kaplayacak. Arada 3 misli bir fark var... Ve iddia edilenin tersine bir fark var. Terminal binası bile Daxing'de 700 bin metrekare ve İstanbul'da 1,44 milyon metrekare...

Şimdi bir de yolcu kapasitesine bakalım...

1. Atlanta Havalimanı, 103 milyon
2. Pekin Capital Havalimanı, 95 milyon
3. Dubai havalimanı, 88 milyon
7. Londra Havalimanı, 78 milyon
8. Hong Kong Havalimanı, 72 milyon
10. Paris Havalimanı, 69 milyon
14. Frankfurt Havalimanı, 64 milyon
15. İstanbul Atatürk Havalimanı, 63 milyon

İstanbul Havalimanı ve Daxing Havalimanı bu listede yer almıyor. An itibari ile ilk kapasite durumlarına göre İstanbul Havalimanı 90 milyon; Daxing ise 45 milyon kapasiteye sahip... Tüm etapları tamamlandığında ise İstanbul Havalimanının 200 milyon; Daxing'in ise 130 milyon kapasite olması planlanıyor. Aynı zamanda, 103 milyon kapasite ile zirvede olan Atlanta Havalimanında da, bir miktar kapasite genişleme çalışması sürüyor.

Maliyet konusuna gelirsek...

İstanbul Havalimanı 11,6 milyar dolar; Çin Daxing ise 11,2 milyar dolar maliyete denk geliyor. Kapasite yarım, alan üçte bir ama maliyet neredeyse aynı...

Bu kapasitelere, alan, kalite ve performansa zerrece yaklaşmayacak olan bazı havalimanları da var... Mesela, Dubai el Maktoum Havalimanı inşatının 32 milyar doların üzerinde bir maliyetle biteceği tahmin ediliyor. Benzer şekilde yeni havalimanlarından alan büyüklüğünde ilk 15 içinde olmayan ve yolcu kapasitesinde 72 milyon ile 8. sırada bulunan Hong Kong Havalimanı ise, maliyet olarak 20 milyar doları geçmiş bulunmaktadır.

Meselenin özeti bundan ibarettir. Siz o koca burunlu, ünvanları ve etiketler koca koca amiral, general, prof olan cahillerin veya bilmem ne kadar çok satan gazetelerin yalan haber köşelerinin dediğine bakmayın... Bu bilgiler, sonuna kadar uluslararası olarak deklare edilen verilere dayanıyor.

Yalancılara, müfterilere ve şerefsizlere pabuç bırakmak yok. Yanlışa “yanlış”; doğruya “doğru” demekten başka çıkış yolumuz da yok. Böyle bilinsin.