Zeytinburnu Belediyesi Gösteri Sanatları Akademisi, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nü kutladı. Kültür ve sanatı öncelikli hizmet alanı olarak gören Zeytinburnu Belediyesi, bünyesindeki akademiyle tiyatro eğitimine destek vermenin yanı sıra özel tiyatroları da izleyicileriyle buluşturarak sanatın yanında olmaya devam ediyor.

Zeytinburnu Belediyesi Gösteri Sanatları Akademisi’nde tiyatro, sahne sanatları ve yönetmenlik eğitimi veren tecrübeli sanatçı Mehmet Usta, gençleri sanatın birleştiren, kucaklayan ikliminde var olmaya ve üretmeye davet ediyor.

1 yılda 35 bin seyirci

Genç tiyatro sanatçılarına ustalardan eğitim alma imkanı sağlayan akademi, sahne sanatları konusunda yerelden evrensele uzanan bir bakışın yeşermesi için de zemin olmayı hedefliyor.

Gösteri Sanatları Akademisi’nin yanı sıra her ay çok sayıda özel tiyatro grubunun çocuk ve yetişkin oyunlarını tiyatroseverlerle buluşturan Zeytinburnu Belediyesi, bu anlamda da tiyatro sanatına büyük destek vermeye devam ediyor. Buna göre Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde 2016-2017 kültür sanat sezonunun açılışından itibaren bu sezon perde açan 42 çocuk tiyatrosu 24 bin 49 seyirciyle yine 42 yetişkin tiyatrosu da birbirinden değerli oyunlarla toplamda 11 bin 48 seyirciyle buluştu.