Ataşehir Belediyesi ve Hababam Sınıfı oyuncuları, canlandırdığı karakterlerle izleyenlere neşe ve mutluluk veren Türk Sineması’nın en sevilen kadın oyuncularından Adile Naşit’i mezarı başında andı.

Filmlerini izleyerek büyüyen kuşaklar, 1987 yılında hayatını kaybeden Adile Naşit’in Karacaahmet’teki mezarını sık sık ziyaret ediyor. Ancak vatandaşlar son zamanlarda, kabrin bakımsızlığını ifade ediyorlardı. Durumu haber alan Ataşehir Belediyesi, Karacaahmet’in ilçe dışında olmasına rağmen, Adile Naşit’in mezarına gerekli bakımın yapılması için çalışmalara başladı. Mezar taşları yıkanıp temizlendi, aşınan mermerler değiştirildi, boyandı ve çiçekler ekildi. Ardından Ataşehir Belediyesi organizasyonuyla Hababam Sınıfı filminde oynayan, onun deyişiyle “kuzucukları” olan rol arkadaşları, hep birlikte Adile Naşit’in mezarını ziyaret ettiler.

Sonrasında yine mezarı Karacaahmet’te bulunan ve mart ayında vefat eden Halit Akçatepe’nin mezarını da ziyaret eden Hababam Sınıfı oyuncuları, rol arkadaşlarına dua edip anılarını anlattılar. Mezar ziyaretine Hababam Sınıfı’nın oyuncularından Teoman Ayık, Ahmet Arıman, Tuncay Akça, Ercan Gezmiş, Mehmet Çatay, Cafer Dere, Cengiz Nezir, Bülent Onaran, Baki Avcı, Dinçay Çetindamar, Yılmaz Kaya, Gazanfer Şener, Fazıl Ender Uzun ve Necati Demirel katıldı.