’Türkiye Azerbaycan Dev Kardeşlik ve Candaşlık Projesi’ kapsamında Azerbaycan Muharip Gazileri, İstanbul Muharip Gaziler Derneği Başkanı Kıbrıs Gazisi Em.Alb. Ahmet Kendigel ve yönetimini ziyaret etti.

Azerbaycan Muharip Gazileri, Dev Kardeşlik ve Candaşlık Projesi mimarları Anadolu Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Prof.Dr. İbrahim Öztek, Azerbaycan Terhis Olunmuş Harpçilerin Gençleri Maariflendirme İçtimai Birliği Başkanı Emin Hesenli, Azerbaycan Aydınlar Ocağı Başkanı Vugar Kadirov ve Azerbaycan İrevan Devlet Tiyatrosu Direktörü Dr. İftihar Piriyev’in düzenledikleri projeler kapsamında İstanbul’a geldi.

Sirkeci’deki Muharip Gaziler Derneğini ziyaret eden 13 kişilik heyette; Emin Hesenli’nin yanı sıra Em. Gazi Alb., Karabağ Savaşı Muharip Gazileri ve Şehitleri İçtimai Birliği Başkanı Mehdi Mehdiyev, Em.Gazi Binbaşı, Afganistan Savaşı Muharip Gazileri Ve Şehitleri İçtimai Birliği Başkanı Muhammed Valiyev ile Seyfettin Safarov, TofikAzizov, Mikail Hüseynov, ElşenCabiyev, NatıkMehdiyev, Reşat Haşimov, Ülfet Hasanov, Ilgar Babayev, Eşkin Hüseynov ve Samir Piriyev yer aldı. Ziyarette Emekli Subaylar Derneği, Türkiye Harp Malülü, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği temsilcileri de hazır bulundu.

Türkiye ve Azerbaycan milli marşları ardından karşılıklı konuşmalar ile plaket ve madalya takdimleri yapıldı. Ardından Prof.Dr. İbrahim Öztek, I. Dünya Savaşından günümüze Türkiye ve Azerbaycan topraklarında veya sınır ötesi harekatlarında vermiş olduğumuz şehitlerimiz ve gazilerimize yönelik “Şehitlerimiz ve Gazilerimiz” konulu konferans verdi.