Cumhuriyetin 93’üncü kuruluş yıl dönümü Bağcılar’da farklı bir etkinlikle kutlandı. Esnaf, kendilerine hediye edilen Türk bayrağını iş yerlerinin camlarına astı.
Bağcılar Belediyesi 29 Ekim 1923 yılında ilan edilen Cumhuriyet’in 93. yıl dönümü münasebetiyle esnafa 10 bin adet Türk bayrağı hediye etti. Bağcılar Kaymakamı Osman Günaydın, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ve İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula Çarşı Caddesi’nde esnafı ziyaret etti. Esnafın Cumhuriyet bayramlarını kutlayan protokol daha sonra kendilerine Türk bayrağı hediye etti. Yine Bağcılarlı öğrenciler de esnafı ziyaret ederek Türk bayrağı verdi. Programa muhtarlar ve meclis üyeleri de katıldı.
“İlçemizi bayrağımızla donattık”
Türk bayrağının bağımsızlığımızın timsali olduğunu ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Al bayrağımızın gölgesinde Cumhuriyetimizin 93. yılını büyük bir coşkuyla idrak ediyoruz. Esnafımıza 10 bin adet Türk bayrağı hediye ettik. Onlar da iş yerlerinin en güzel yerlerine astılar. İlçemizin caddelerini bayraklarımızla donattık” dedi.