Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeni anayasayı okumadığını belirterek, "Kılıçdaroğlu dün söylediğinin bugün tersini söyler. Bundan tam iki yıl önce katıldığı bir radyo programında ’evet 18 yaşı seçilme yaşı olmalıdır çünkü medeni kanunumuz onu iyiyi kötüden ayırabilme yaşı olarak kabul ediyor’ diyordu ama şimdi hayır 18 yaşına gelen iyiyi kötüyü ayıramaz diyor" dedi.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ve TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Dernekleri Federasyonu (ADIFED) tarafından İstanbul Sultangazi’de düzenlenen Adıyamanlılar Gecesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Geceye AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay da katıldı.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, referandum süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeni anayasayı okumadığını söyledi.

Veysi Kaynak, "Adıyaman sahabe kentidir. Adıyamanlılara bu irfanlarından dolayı laf söylemeye gerek yok, Kılıçdaroğlu’na da laf söylemeye gerek yok. Çünkü o yürüyen merdivenin yukarıya çıkan basamaklarını inmek için kullanır. Kılıçdaroğlu’na ne anlatacaksınız. Kılıçdaroğlu dün söylediğinin bugün tersini söyler. Bundan tam iki yıl önce katıldığı bir radyo programında ’evet 18 yaşı seçilme yaşı olmalıdır çünkü medeni kanunumuz onu iyiyi kötüden ayırabilme yaşı olarak kabul ediyor’ diyordu ama şimdi ’hayır 18 yaşına gelen iyiyi kötüyü ayıramaz’ diyor. Bu anayasa Cumhurbaşkanına ne meclisi fes yetkisi veriyor ne kimsenin malına el koyma yetkisi veriyor. Hepsi 18 madde ama Kılıçdaroğlu okumaktan acizse ya da okumaktan anladığını anlamaktan acizse Türkiye’nin ezeli düşmanlarına bakmalıdır" diye konuştu.

"16 Nisan’ın ne anlam ifade ettiğini o Türkiye karşıtları bizden çok daha iyi biliyor"

Yaşanan sürecin önemine değinen TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın ise, "Bu tarih sıradan bir tarih değil. Bizler bu zamanın değerini belki bilmiyor olabiliriz. Ama oynanan oyunlara baktığımızda Türkiye karşıtlarına baktığımızda ne kadar da önemli bir süreç içinde olduğumuzu bir kez daha görüyoruz. Bu sürecin 16 Nisan’ın telafisi olmayan bir süreç olduğunu görüyoruz. 16 Nisan’ın ne anlam ifade ettiğini o Türkiye karşıtları bizden çok daha iyi biliyor. Onun için demokratik değerleri bir kenara atarak tüm bunları bir gecede heba ettiler. Demokrasinin sadece kendileri için bir anlam ifade ettiklerini bir kez daha gördük. 16 Nisan’da ya eski Türkiye diyeceğiz her on yılda bir darbelerin yapıldığı krizlerin olduğu kaosun yaşandığı üç aylık altı aylık hükümetlerin olduğu eski Türkiye diyeceğiz ya da yeni güçlü Türkiye diyeceğiz" ifadelerini kaydetti.

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay da "Bizim derin bir mazimiz köklü bir geçmişimiz var. Gelecekle ilgili de iddiamız var. Bu iddia 2023 iddiası bu iddia 2053 iddiası bu iddia 2071 iddiasıdır. Hedeflerini daha düne kadar bir günlük bile koyamayanlar bugün artık elli yıl, yüz yıl sonrasına yapar he def koyar olduk. İnsan hayal ettikçe hedef koydukça istediği noktaya ulaşıyor. Büyük düşüneceğiz, doğru olacağız. Doğru karar vereceğiz inanıyorum ki en üstün biz olacağız. Daha 15 yıl öncesi, ne kadar öyle bir yönetim vardı ki hayal bile kuramıyorduk. Yanılmalar çok oluyordu. Mensubu olduğum siyasi parti iktidar olmasın bunlar hep kalsın da yeter ki istikrar olsun diyordum. Ama o istikrarı bir türlü göremiyorduk. Menderes döneminde bir nefes almışız ayağa kalkmışız. Ardından tekrar yerle bir etmişler. Özal dönemi gelmiş cebimizde dolar ve mark görmeye başlamışız ihracatla tanışmışız bir nebze olsa yurt dışına çıkabilmiş oraları tanıma fırsatı bulmuşuz. Ama ondan sonra yeniden kazanımlarımız heba edilmiştir" dedi.