Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla düzenlenen yemekte ilçedeki 35 muhtarla bir araya geldi. Programda konuşan Başkan Can, “Bazı yörelerin hastalık derecesine gelen hemşehri saplantısı var. 12 yıl boyunca 2 bin kişiye yakın personel aldım, 10 tanesi bile hemşehrim değil” dedi.
Ümraniye Belediyesi tarafından 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla ilçedeki muhtarlara yemek verildi. Tantavi Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen yemeğe Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve ilçede görev yapan 35 muhtar katıldı. Muhtarlara yemeklerinin ikram edilmesiyle başlayan program protokol konuşmaları ile devam etti. Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, konuşmasında bazı bölgelerde personel alımında hemşehrilere öncelik verilmesini eleştirerek, bu durumun Ümraniye’de olamayacağını dile getirdi. Ümraniye’deki çalışmaları bir düzen içerisinde gerçekleştirdiklerini ifade eden Can, “3 bin 200 tane olan sokaklarımızı 100’er olarak ayırarak 32 müdürümüze pay ediyoruz ve 25 soruda o sokaklarımızı tek tek inceliyoruz. Oralardan gelen 35 bin fotoğraf, bunlar o sokakların en güzel yerlerini gösteren fotoğraflar değil nerede bir arıza bir problem varsa o problemi gösteren fotoğraflar olarak hatta o sokakta kaldırımı işgal eden esnafın fotoğrafı gerekiyorsa onu da koyuyoruz. Sonra ortaya çıkan fotoğrafları sırasıyla hızlı acil koduyla, orta vade koduyla ve önümüzdeki sezon koduyla kodlayarak görev dağılımı yapıyoruz. Acil koduyla kodladıklarımızı bir ay içinde çözüyoruz. Yapım talimatını verdikten sonra verdiğimiz sürenin sonunda o arızanın olduğu yerde ilgili müdürlük tarafından tekrar arızanın giderilmiş olduğunun fotoğrafı da kayıtlarımıza geçiyor. Bu konuda kimse kusura bakmasın Türkiye’de ikinci bir emsali var mıdır? Varsa kaç tane vardır belediye olarak böyle bir tempoyla takip eden bunu da belirteyim” dedi.
“Bazı yörelerin hastalık derecesine gelen hemşehri saplantısı var”
Personel alımında hemşehrilere öncelik verilmesi ile ilgili konuşan Başkan Hasan Can, “Ben şimdi zikretmeyeceğim ama bazı yörelerin hastalık derecesine gelen hemşehri saplantısı var. Buna bir de Trabzon Of’u eklemeyelim. Bu Ümraniye’ye fayda sağlamaz. Açık ve net söylüyorum 12 yıllık belediye başkanıyım, 12 yıl boyunca 2 bin kişiye yakın personel aldım, Allah şahit 20 tanesi hemşehrim değil, 10 tanesi bile hemşehrim değil. Vallahi bilinçli olarak 5 tane bile almamışım. Ümraniye’de Balıkesirli yok mu, az da olsa var ancak 2 bin tane personel alınacak kadar Ümraniyeli var, yani yoksa Balıkesir’den ithal ederdik. Balıkesir’de Balıkesirli o kadar çok ki 1 milyon 200 bin, yapmadılar mı geçmişte Nurettin Sözen, otobüse bindi bindi geldi insanlar. Arkadaşlar, hemşehricilik hastalığı faydası olmayan bir hastalık” diye konuştu.
Programda ilçede yapılan, yapılması planlanan projeler ile muhtarların talepleri konuşuldu. Yemek, Başkan Can ve ilçedeki 35 muhtarın hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.