Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, FETÖ’nün 15 Temmuz Darbe girişiminde Taksim’i işgal eden 99 darbeci askerin yargılandığı davayı takip etti. Erdem, "Savunmalarında kafaları karıştırmaya yönelik konuşmalar, üzerine çalışılmış metinlerle kendilerini aklamaya çalışıyorlar" dedi.

15 Temmuz hain darbe girişiminin davaları görülmeye devam ediyor. Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ve beraberindeki belediye yetkilileri, darbe girişiminde Taksim’i işgal eden 99 FETÖ’cü askerin yargılandığı davaları takip etmek için davaların görüldüğü Silivri Ceza İnfaz kurumu içinde bulunan duruşma salonuna geldi.

"Üzerine çalışılmış metinlerle kendilerini aklamaya çalışıyorlar"

Duruşmaya verilen arada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan İsmail Erdem, "Burada tutuklu olan sanıkların savunmalarını dinliyoruz. Sanki 15 Temmuz darbe girişimini onlar değil de uzaylılar yapmış gibi bir kanaate sevk ediyorlar. Savunmalarında kafaları karıştırmaya yönelik konuşmalar, üzerine çalışılmış metinlerle kendilerini aklamaya çalışıyorlar. Taksim Meydanı’na çıkmışlar, Taksim’de terör varmış gibi kafaları karıştırmaya yönelik konuşmaları var. Yukarıya doğru zincirin halkasına bakıldığında Genel Kurmay Başkanımızın sokağa çıkılmasıyla ilgili askere verdiği bir talimat var mı? hayır yok. Alt kademedeki rütbeli askerler talimatı nereden aldı da çıktı bunları buradakilere sormakta fayda var. Burada durumdan herkes vazife çıkarmış. O gece millet olarak büyük bir tehlike ile karşı karşıya kalmıştık” dedi.

“Adaletin tecelli edeceğine inanıyoruz”

“Burada adaletin tecelli edeceğine inanıyoruz” diyen Başkan Erdem, ”Yargıçlarımızın adil karar vereceğine, mahkemelerimizin sağlıklı şekilde devam edeceğine inanıyoruz. İçeride tutuklular haklarını kendilerine göre savunacaklar ancak 250 şehidimiz var 2 bin 192 de gazimiz var. Mağdur olan da 80 milyon ülke vatandaşı. Şehitlerimize rahmet diliyoruz . Gazilerimize de acil şifalar diliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığına kast edildiği zaman bu çatı altında yaşayan Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşı olan herkes mağdur. Bende mağdurum bir sade vatandaş olarak. Aynı zamanda kimliğimizle de başka şekilde mağduruz. Biz de burada haklarımızı savunmak zorundayız” diye konuştu.