Beşiktaş Belediyesi’ne bağlı bir vakıf kurumu olan BELTAŞ Vakfı, bursiyeri olan çok öğrencilerle Galatasaray Adası’nda biraraya geldi.

Beşiktaş Belediyesi’ne bağlı bir vakıf kurumu olan BELTAŞ Vakfı, burs verdiği ve eğitim imkanı sunduğu öğrencilerle dün akşam Galatasaray Adası’nda buluştu. Düzenlenen buluşmaya CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve çok sayıda öğrenci katıldı. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Beşiktaş Belediyesi’nin BELTAŞ Vakfı ile burs vererek yardımcı olduğu öğrenciler düzenlenen toplantıda doyasıya eğlendi.

Demokrasi dendiğinde en büyük yatırımın eğitime verilmesi gerektiğini söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, “Çıkarı, beklentisi, ideolojisi ne olursa olsun, yerel yönetimler aslında tüm dünyada zeminini sosyal devlet, çatısını da demokrasi olarak oluşturmaya başladı. İşte bu noktada biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak sosyal devlet anlayışı içerisinde, sosyal demokrat belediyelerimizin yapmış olduğu hizmetlerle gurur duyuyoruz. Demokrasi dediğimizde en önemli yatırımın, özellikle 21. yüzyılda eğitim olduğunun farkındayız. Eğitim denince de ilk önce gençlerin önünü açmak akıllara geliyor. Ben bu projeyi gerçekleştiren Ayça Akpek’e çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmasının devamında siyasi gündeme ve gençlerin içinde bulunduğu karmaşıklığa da değinen Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, “Biz Türkiye olarak neredeyiz? Biz, sizleri nereye hazırlıyoruz? Hepinizin bildiği gibi sizi, ‘Ne olacak bu Türkiye’nin hali’ tartışmaları içinde bırakıyoruz. ‘Acaba sistem değişmeli mi, değişmemeli mi, geriye mi gidilmeli, ileriye mi gidilmeli’ tartışmaları içinde bırakıyoruz. Bizim sizlere sunmamız gereken çağdaş yönetimi, sizlere sunmadığımız, sunamadığımız hatta sizi bu tartışmaların içinde bıraktığımız için hepinizden çok özür diliyorum. Emin olun ki Cumhuriyet Halk Partisi olarak sizin için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Gençlere sosyal medyayı doğru kullanmaları gerektiğini belirten Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, “Bu gecenin anlamı olan, ilk kez kurduğumuz diyaloğumuzun ve tanışmamızın değerini büyütmenin en güzel yöntemlerinden biri bunu sosyal medyada paylaşmaktır. Sizlerden bir ağabeyiniz olarak sizin için bir şey rica ediyorum. Lütfen sosyal medyada negatif dil kullanmayın. Bıraktığınız o dijital izler, hepinizin yarın pişman olacağı, üzüleceği bir tavrı, bir lisanı ifade edebilir. Bir gün mutlaka karşınıza çıkar” dedi.

Başkan Murat Hazinedar, “Beşiktaş Belediyesi, Beşiktaş’tan ibaret değildir. İşte bu anlayışla Mustafa Kemal Beşiktaş’tan milli mücadeleye başlıyor. Ben, milli mücadele retoriğini siyasette çok kullanmam. Ama kullanmak gerektiğini görüyorum artık. Bu retorik, basite alınacak bir retorik değildir. Bizim bu anlayışımızı gelecekte inşallah özel sektörde çok iyi yerlere geleceksiniz ve bu vakfı hayatınız boyunca unutmayacaksınız. Gelecekteki hayatınızda iyi yerlere geldiğinizde bu vakfın bursiyerlerini unutmayacaksınız. Bu vakıftan burs almış kardeşlerinizle iletişim ağınız olacak ve her biriniz bu vakıf vasıtası ile kardeş olacaksınız” diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, vakıfa bağış yapan iş adamlarına plaket takdim etti. Kendisine ise İstanbul Üniversitesi Genetik Bölümü tarafından plaket hediye edildi. Plaket töreninin ardından ‘Sahte Rakı’ adlı müzik grubu mini bir konser verdi.