17 Ağustos 1999 Depremi’nin 18’inci yıl dönümünde İstanbul Beykoz’da Kent Konseyi ve AFAD işbirliğiyle vatandaşlara deprem eğitimi verildi.

Beykoz Belediyesi, Beykoz Kent Konseyi ve İstanbul Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) işbirliğiyle gerçekleştirilen eğitimde, asrın felaketi 17 Ağustos Depremi’nin yıl dönümünde vatandaşlar depreme karşı uyarıldı. Eğitim kapsamında Beykoz Belediyesi önüne deprem simülatörü kuruldu.

Yetkililer olası bir deprem anında vatandaşların nasıl korunması gerektiği ve neler yapmaları konusunda eğitim verdi. Çalışma kapsamında ayrıca vatandaşlar deprem günülüsü formu doldurdu. Form dolduran vatandaşlara da ayrıca deprem eğitimi verildi.

Etkinlik hakkında bilgi veren Beykoz Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Kent Konseyi Başkanı Muharrem Kaşıtoğlu, "O büyük depremin ardından 18 yıl geride kaldı. Toplum olarak pek çok şeyi unutmaya meyilli insanlarız. Unutmak için 18 yılın da çok uzun bir zaman olduğu bir gerçek. Deprem İstanbullular için hiçbir zaman unutulmaması gereken bir gerçek olarak karşımızda duruyor. Beykoz Kent Konseyi olarak AFAD işbirliği ile yaşanan acılara dikkat çekmek o acılı günleri hatırlamak ve eksiklerden hatalardan ders çıkarmayı sağlamak ve bilinçlendirmek adına bu çalışmayı yapıyoruz. Umarım amacımıza ulaşırız" dedi.