"Bir Kitap Bir Dünya" projesinde yer alan bin 500 öğrenci ile gönüllü öğretmenler, doğayla iç içe kalıp önce kitap okudular sonra doyasıya eğlendikleri bir piknik yaptılar.

Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’nün, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte hayata geçirdiği "Bir Kitap Bir Dünya" projesiyle her ay en az bir kitap okuyan öğrenciler, projenin son programında doğayla baş başa kalıp kitaplarını okuduktan sonra piknik yaptılar. İlçe genelindeki öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için hayata geçirilen ’Bir Kitap Bir Dünya’ projesi 4’üncü yılının ardından, projede gönüllü olarak görev alan öğretmenler ve proje kapsamındaki bin 500 öğrencinin katıldığı bir piknikle son buldu.

Piknikle yorgunluklarını attılar

"Bir Kitap Bir Dünya" projesi kapsamında kitap okuma alışkanlığı edinen ve okuduğu kitabın kritiğini yapabilecek hale gelen öğrenciler, Göktürk Mesire Alanı’nda gönüllerince eğlendiler. Güzel havanın tadını çıkaran öğrenciler, arkadaşlarıyla birlikte piknik yaparak çeşitli oyunlar oynadılar. Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Taşçı’nın da katıldığı piknikte öğrenciler ve öğretmenler tempolu geçen bir yılın ardından eğitim yorgunluklarını attılar.

Öğrenci de kazandı, öğretmen de

Teknolojiyle beraber kitaplardan uzaklaşan çocuklara kitap sevgisi kazandırarak onları bir araya getirmek amacıyla oluşturulan proje kapsamında, öğrenciler her ay en az bir kitap okudular. Gönüllü öğretmenler de öğrencilerle okudukları kitapların kritiğini yaptılar. Kitap okumaya teşvik etmek ve motivasyonlarının arttırılması için öğrencilere yönelik kültürel ve sosyal geziler de düzenlendi. Öğrenciler katıldıkları gezilerde hem eğlendiler hem de gezdikleri yerlerde kitap okuma etkinliğini gerçekleştirdiler. Proje ile Türkiye’de kitap okuma oranı binde bir iken Esenler’de bu oran yüzde 30’a yaklaştı.

Bir dünya geziyle ödüllendirildiler

Proje kapsamında kitap okuyan öğrenciler bugüne kadar; 1453 Panorama Tarih Müzesi, Emirgan Parkı, Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı, Boğaz Turu, Miniatürk gezisi gibi sosyal ve kültürel gezilerle ödüllendirildiler. Proje ile başarılı bazı öğrenciler, okudukları kitapların ardından Umre’ye gitme hakkı da kazandılar. "Bir Kitap Bir Dünya" projesinde gönüllü görev alan 250 öğretmen de, Ankara, Konya, Bursa ve Balkanlar’ı kapsayan bir kültür gezisi yaptılar.