Büyükçekmece Belediyesince okullarda başlatılan "Geri Dönüşüm Gelecektir" projesi ile öğrencilere çevre bilincini aşılamaya yönelik eğitimler veriliyor.
Büyükçekmece Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, 2016-2017 eğitim-öğretim yılındaki "Geri Dönüşüm Gelecektir" projesi kapsamındaki eğitimlerini Ömer Gültekin-Yavuz Sultan Selim İlköğretim Okulu’nda başlattı. Öğrencilere yönelik yapılan sunumda kağıt, karton, cam, metal, plastik gibi ambalaj atığı, bitkisel atık yağlar ve atık piller, elektronik atıklarla ilgili bilinçlendirme eğitimi verildi.
Daha yaşanabilir bir dünya
Büyükçekmece Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünün başlatmış olduğu "Geri Dönüşüm Gelecektir" projesinin başarılı bir şekilde yürütüldüğünü ve çevre adına önemli işlere imza attığını söyleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakmak istiyorsak böylesine önemli çevre projelerine destek vermek zorundayız. Bu konuda geleceğimiz olan çocuklarımızı daha da bilinçlendirerek eğitmeliyiz" dedi.