Kültür ve sanat kenti Büyükçekmece unutulmayacak piyano performanslarının sergilendiği “Piyano Günleri” ne ev sahipliği yaptı. Büyükçekmece Belediyesi’nce Atatürk Kültür Merkezi Bedia Muvahhit Salonu’nda düzenlenen 1. Piyano Günleri, büyük ilgi gördü.

24-25-26 Mart tarihleri arasında gerçekleşen Piyano Günleri’nin ilk gününde ünü 5 kıta ve 56 ülkede yayılan milli gurumuz Devlet Sanatçısı Gülsin Onay sahne aldı. Dünyaca ünlü piyanist ortaya koyduğu muhteşem performansla uzun süre ayakta alkışlandı. İkinci gün sahne alan piyanist Şevki Karayel, ortaya koyduğu performansla salonu dolduran dinleyicilerden tam not alırken, son günde sahne çocuklarındı. 40 minik piyanistin sahne aldığı “40 El Piyano Resitali” büyüklerini aratmayacak nitelikteydi.

Büyükçekmecelilerden yoğun ilgi

Bu yıl ilki yapılan Büyükçekmece Piyano Günleri’nde, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler toplantısı için Strazburg da bulunan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün katılamazken, Belediye Başkan Yardımcıları Ömer Kazancı ve Başak Sancar katıldı. Kazancı ve Sancar, piyano günlerine katılan sanatçılara plaket ve günün anısında çiçek takdim ettiler. 1. Büyükçekmece Piyano Günleri’ne Büyükçekmece halkının ilgisi de çok yoğun oldu.