Büyükçekmece Belediyesi her yıl olduğu gibi bu eğitim öğretim dönemi öncesinde de ilçe genelindeki okulların bakım, tadilat ve temizlik işlerini yaptı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, her zaman için önceliğin eğitim konusu olduğunu vurguladı.
Türk milli eğitimine ve Büyükçekmece’ye kazandırdığı 27 okulla "Okulcu Hasan" olarak bilinen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, öğrenci ve öğretmenlerin daha iyi bir ortamda eğitim öğretim dönemini geçirebilmeleri için ilçe genelindeki okulların tüm eksiklerini giderdi. Okulların kapanmasıyla birlikte harekete geçen belediye ekipleri, ilçe genelindeki okulların eksiklerini ve ihtiyaçlarını belirleyerek, çalışma başlattı. Çalışmalar kapsamında pek çok okulun tadilat işleri yapılırken, okullarda ihtiyaç duyulan malzemeler de tamamlandı. Okullar açılmadan bir kaç önce de, öğrenci ve öğretmenlerin daha sağlıklı ve hijyenik bir ortamda eğitim öğretim dönemini geçirebilmeleri temizlik işleri yapıldı.
"Eğitim en önemli meseledir"
Belediye ekiplerinin yaptığı çalışmaları yakından takip eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, eğitim konusunun her zaman öncelikli olduğunun altını çizerek, "Eğitim meselesi Türkiye’nin en önemli meselesidir. Söz konusu eğitim ise bu işin büyüğü küçüğü olamaz. Tek bir çocuğumuzun bile eğitimine katkı sunmak, milli anlamda bu ülkeye yapabileceğimiz en büyük hizmettir" ifadesini kullandı.