Şehirleri çocukların yaşayabileceği, çocuk haklarını gözeten yerler haline getirmeyi hedefleyen ‘Çocuk Dostu Şehirler’ projesi, kapsamında yüzlerce çocuk Küçükçekmece’de buluştu. Bir araya gelen çocuklar hayallerindeki şehirleri anlattı.

AK Parti Genel Merkez Çevre, Şehir ve Kültür Birim Başkanlığı ile Küçükçekmece Belediyesi işbirliğinde düzenlenen ’Çocuk Dostu Şehirler’ projesi kapsamında gerçekleştirilen organizasyon, yüzlerce çocuğa ev sahipliği yaptı. Küçükçekmece Cennet Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa İstanbul Milletvekili, AK Parti Genel Merkez Çevre Şehir ve Kültür Bakanlığı Çocuk Dostu Şehirler Çalışma Komisyonu Başkanı Halis Dalkılıç Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ve çok sayıda öğrenci katıldı.

’’Şehirlere çocuk gözüyle bakmanın, çocuk kalbiyle dokunmanın güzellikleri vardır’’

Çocuklarla bir arada olmaktan keyif aldığını belirten Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, ’’AK Parti Belediyecilik anlayışında Çocuk Dostu Şehirler temasıyla buluşturulan bu çalışmanın merkez üstü olarak Küçükçekmece’nin seçilmesi bizi çok mutlu etti. Bunun için sayın vekilim ve değerli yöneticilerimize teşekkür ederiz. İnsanoğlunun en önemli faziletlerden biri şehir kurmak. Bir şehir gencini, çocuğunu, kadınını, yaşlısını ve evcil hayvanlarını unutmazsa şehir olabilir. Maalesef büyüklerin hesapları ve pazarlıkları oluyor çocuklar. Şehirlere çocuk gözüyle bakmanın, çocuk kalbiyle dokunmanın güzellikleri vardır. Çünkü çocuklarımız çok hesapsız, çok samimi ve her şeyi olması gerektiği gibi görüyor. Ben bu çalışmanın çok hayırlı neticeler vereceğini düşünüyorum’’ diye konuştu.

’’Çocuklarımızın hayalleri ve nasıl bir şehirde yaşamak istedikleri önemli’’

Çocukların gözünden şehirlerin nasıl olması gerektiğini müzakere ettiklerini söyleyen, AK Parti İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç, ’’AK Parti Genel Merkez Çevre ve Kültür Başkanlığı olarak, ‘Çocuk Dostu Şehirler’ çalışmasının bir ayağını tamamlıyoruz. Çocukların gözünden şehirlerin nasıl olması gerektiğinden bahsediyoruz. Onun için çocuklarımızın ne dediği çok önemli. Çocuk Dostu Şehirleri konuşurken aslında bir ütopyayı değil, kurumlarımıza, uygulayıcılarımıza ve yerel yöneticilerimize ışık tutması açısından bu çalışmayı AK Parti Genel Merkezi olarak yürütüyoruz. Çok güzel, çok orijinal fikirler çıktı. Nasıl bir şehir hayal ediyorlar, nasıl bir şehirde yaşamak istiyorlar. Şehirde yaşadıkları mekanlar için öncelikleri nelerdir, bunları uzun uzun gün boyu müzakere edeceğiz. Kurulan alt komisyonlarla birlikte bu çalışmaların sonucunda ‘Çocuk Dostu Şehirler’ ile ilgili bir final programı yapacağız’’ şeklinde konuştu.

’’Herkesin eşit olduğu bir dünyada yaşamak isterdim’’

Daha güvenli bir şehir hayali olduğunu söyleyen Bahar Şendi ise, ’’Burada çocukların fikirlerini alıyorlar bu çok önemli. Herkesin eşit olduğu bir dünyada yaşamak isterdim. Park sorunlarımızın çözülmesini, park ve bahçelerin çoğalmasını isterdim. Bisiklet sürebileceğim alanlar çok kısıtlı, ailem her zaman izin vermiyor, çıkamıyorum. Şehirlerin daha güvenli olmasını istiyorum’’ dedi.

“Uyuşturucu ve kötü maddelerin kullanılmaması için önerilerde bulunduk”

Hayal ettiği şehir dizaynından bahseden Hacı Mustafa Nergis, ’’ Bugün şehirleri düzenlemek ve konuşmak için toplandık. Şehirlerin düzenlenmesi, uyuşturucu ve kötü maddelerin kullanılmaması için önerilerde bulunduk. Mesela hava kirliliği olmamalı, arabaların egzozları elektrikli araçlar üretilmeli. Parçalarını biz veriyoruz ama diğer ülkeler dizayn edip biz çok daha pahalıya satıyorlar. İstanbul da nüfus çok fazla ve insanlar birbirini eziyor. Benim hayalim bunların düzene girmesi’’ ifadelerini kullandı.