Estetik Hekimi Dr. Arzu Atalan, yüzde oluşan lekelerin kişinin sosyal çevreden uzaklaştığını söyledi.
Dermaklinik Estetik ve Güzellik Merkezinden Medikal Estetik Hekimi Dr. Arzu Atalan, "Laser toning adı verilen leke tedavisi, iki aşamalı bir uygulama ile karbon solüsyonu ve lazer enerjisinin etkisini birleştirerek belirgin bir şekilde görünür pigmentasyonu azaltıyor. Aynı zamanda Lazer Toning ile cildin tekstürü düzeltiliyor, porlar ve ince kırışıklıklar da azalıyor. Cildimizde oluşan lekeler yüzümüzü saklamaya ve arkadaş çevresinden uzaklaşmaya sebebiyet veriyor. Sosyal çevreyi etkilediği gibi psikolojiyi de olumsuz şekilde etkiliyor" dedi.
Tedavi sonucunu görmek için belli bir zamana ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Atalan, "Leke tedavisinde 1 haftalık aralarla 6-10 seans uygulama gerekiyor. Tedavi sonrasında kişi, günlük aktivitesine hemen dönebiliyor. Melazma denilen lekeler özellikle kadınlarda, simetrik bir şekilde yanaklar ve göz çevresinde görülen kahverengi lekelerden oluşuyor. Bu lekeler, hormonal değişiklikler ile birlikte zaman içinde oluşuyor. UV ışınlarının etkisi ile kadınlarda hamilelik nedeniyle veya doğum kontrol hapı kullanımıyla da ortaya çıkabiliyor veya artabiliyor. Tedavi diğer lekelere göre biraz daha uzun olmak üzere, ortalama 10 seanslık uygulama kürü ile tamamlanabiliyor" diye konuştu.
Atalan, "Melazma lekelerinde de ’Spectra’ veya ’Soft Peel’ denilen yöntemle derinin üst tabakalarındaki (epidermal) lekelerin tedavisi mümkünken, yine Spectra Lazer kullanılarak "Lazer Toning" diye simlendirilen uygulama yapılabiliyor. Bu yöntemle, leke giderici yöntemle tedavisi mümkün olmayan derin lekeler yok edilebiliyor" ifadelerini kullandı.