Esenler Belediyesi, yeni çocuk sahibi olmuş 15 çift için Darıca’daki Basın Yayın İlan Kurumu Tatil Köyü’nde 2 günlük terapi kampı düzenledi. Kampta verilen eğitimlerde, çocukların yetiştirilmesinde babaların da anneler kadar etkin rol oynaması gerektiğine dikkat çekildi.
Esenler Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, aile birliğinin güçlenmesi ve sağlıklı nesillerin yetişmesi için yürüttüğü çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Kısa bir süre önce annelik ve babalık heyecanını yaşayan 15 çift, 2 günlük özel terapi kampı için Kocaeli’ne bağlı Darıca ilçesinde bulunan Basın Yayın İlan Kurumu Tatil Köyü’ne götürüldü.

Bebeğin gözünden anne
En küçüğü 4 aylık, en büyüğü 1 yaşında olan bebekleri ile kampa katılan çiftler, kamp boyunca çeşitli seminerlere katıldı. ’Aile Olmak ve Duygularımız’ konulu "inside out" isimli animasyon filmi ile başlayan ilk gün eğitimlerinde Psikolog Sümeyra Özdemir, sadece annelere "Anne Bebek İletişimi" konulu drama terapi uyguladı. Eğitim esnasında bebeklere babalar baktı. Drama terapi eğitiminde ise anneler iki dakika bebekleriyle yer değiştirerek bebeklerinin gözünden kendilerini değerlendirdi.

"Babalar da anneler kadar sorumlu"
"Aile Olmak" adlı seminer çalışmasında ise anne ve babalara, çocuk yetiştirmede rolleri, birbirleriyle ilişkilerinin çocuk ve aile üzerindeki etkisi ile aile bağını kuvvetlendirmek için yapılabilecek çalışmalar üzerinde duruldu. Çiftlerin sorularını yanıtlayan Psikolog Sümeyra Özdemir, "Anne ve babalar çocuk yetiştirme ve aile olma konusunda eşit derece sorumludur. Çocuk yetiştirmede babaların da anneler kadar etkin rol oynaması önemlidir" dedi.
Akşam yemeğinde ebeveynlerle bir araya gelen Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Cemal Bolat, önemli tavsiyelerde bulundu. Erkeklerin bebek bakımında eşlerine yardımcı olmasının dini açıdan önemine değinen Bolat, birbirlerine anlayışla yaklaşan eşlerin zor dönemlerini daha rahat atlatabileceklerini söyledi. Cemal Bolat, kampa katılan ailelere birer adet bebek bornoz takımı ve duş seti de hediye etti.

Anneler ve babalar kamptan memnun
Çiftler, Terapi kampı kapsamında, Darıca Hayvanat Bahçesi’ni de ziyaret etti. İki gün boyunca güzel vakit geçiren anne ve babalar terapi kampının hayli faydalı geçtiğini söyledi.
Kampa katılan Ali Tohan, "Hem eğlendik, hem de psikolojik ve pratik bilgiler aldık. Eşim ve çocuğumun bir ağırlık değil, onlarla birlikte olmanın bir eğlence, neşe kaynağı olduğunu ve sevgi ile yaklaşmak gerektiğini, ailenin önemi, çocuk yetiştirmenin önemini daha iyi anladık" diye konuştu.
Semih Altıntop da,"İlk çocuğumuz bizim. Bu yüzden çok tecrübemiz yok. Burada az da olsa tecrübe edinmiş oldum. Oğlumun sadece annesinin değil, benim de oğlum olduğunu öğrendim" dedi.
4 aylık bebeği olan Fatma Türkarslan da, "Bebeğimle ilk kez şehir dışına yolculuk yaptım. Heyecanlıydım. Eşim oldukça iyi ve ilgili bir babadır. Bebeğimi büyütme aşamasında daha fazla bilgi sahibi olmak ve daha mutlu bir aileye nasıl sahip olabilirim diye bu projeye katıldım. Burada bizim için sıcak bir ortam hazırlanmış. Her şey son derece iyiydi. Bu kampta çocuğumla empati kurmayı öğrendim. Bu program ile eşime olan bakış açım farklılaştı. Esenler Belediyemizin düzenlediği bu proje beni çok iyi yönde etkiledi ve sağlıklı bir gelecek nesil yetiştirmemizde önemli bir adım oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kaydetti.