Kağıthane Belediyesi tarafından Dünya Engelliler günü etkinlikleri çerçevesinde engellilere yönelik farkındalığı arttırmak için düzenlenen programda dans , ritim ve sahne performansları sergileyen engelli vatandaşlar doyasıya eğlendi.
Kağıthane Belediyesi tarafından Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen ’Mucize Adımlar’ isimli etkinlikte engelli vatandaşlar sergiledikleri dans, ritim ve sahne performansları ile doyasıya eğlendi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Mehteran Takımı’nın çalıp söylediği 15 Temmuz Marşı ise salondakileri coşturdu. Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç da etkinliğe katılarak engellilerin sahne performanslarını izledi. İstanbul Özel Eğitim Uygulama Okulu Öğrencileri tarafından sergilenen tango gösterisi ise izleyenlerden büyük alkış aldı.
“Engellilerimiz de artık sosyal yaşamın içerisinde”
Engellilerin sahnede sergiledikleri performansı çok beğendiğini belirten Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, “ 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle bugün engelli kardeşlerimizle birlikteyiz. Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Kent Konseyimiz, özel okullarımıza ve İstanbul Büyükşehir Belediyemizin Engelliler Merkezi ile hep birlikte çok güzel bir katılımla bir program gerçekleştirdik. Bu programımızda özellikle engelli gençlerimiz, çocuklarımız çok güzel performanslar sergilediler. Burada engelliler okulumuzun yapmış oldukları çalışmalarla oluşturdukları güzel bir güzel bir sergi var, hem resim sergisi hem de el ürünlerinin oluşturduğu sergi. Engellilerimiz de artık sosyal yaşamın içerisinde. Kültürel ve sportif alanda hep birlikte bulunuyoruz, engellilerimiz ile. Önemli olan engeller değil insanların, herkesin, toplumun engellilerimizin hayata olumlu hayata olumlu bakması. Hayata olumlu baktığımızda hiçbir engel bizi yapacaklarımızdan alıkoyamaz” diye konuştu.
Sahne performansıyla salondakileri coşturan Emre Can Tatlıcı ise,“ Bu etkinliğe hazırlanmak için çok yoğun bir süreçten geçtik. Ama eğlenceli bir süreçti tabi. Hazırlandık ve sahneye çıktık. Tiyatro oyuncusu olduğum için sahnelere alışkınım. Sahne güzel bir şey” dedi.