3 Aralık Dünya Engelliler Gününde Beşiktaş’ta "Engelsiz Yaşam Evi" açılışında konuşan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, “Her belediye personeli kardeşim bir engelli kardeşimiz ile 2 gün geçirmek zorunda” dedi. Başkan Hazinedar ve engelliler, "Engelsiz bir dünya" için yürüdü.
Beşiktaş Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Azerbaycan parkının yanında yer alan "Engelsiz Yaşam Evi" açılışını düzenlenen tören ile gerçekleştirdi. Törene Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Beşiktaş Engelli Koordinasyon Merkezi Başkanı ve Beşiktaş Belediye Başkanı danışmanı Murat Demirok, Beşiktaş RMK Basketbol Takımı Başkanı Erdem Göksel ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan tören protokol konuşmaları ile devam etti. Başkan Hazinedar, konuşmasında belediye personelinin bir engelli ile 2 gün geçirme zorunluluğu olan “Engelli kardeşimle 2 gün” projesine vurgu yaptı. Proje kapsamında Beşiktaş belediyesinde çalışanlar bir engelli vatandaş ile yılda 2 gün birlikte geçirip, sinema ve tiyatroya gibi sosyal aktivitelere gidecek.
Açılış töreninin ardından Azerbaycan parkından Fulya Sanat Merkezi’ne kadar "Engelsiz bir dünya" yürüyüşü düzenlendi. Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar da elinde “Farklılıklarımız birlikteliğimize engel değil” yazılı döviz ile yürüyüşe katıldı.

“Engelli kardeşimiz ile 2 gün geçirmek zorunda”
Engelli kardeşimle 2 gün projesine her belediye çalışanının katılması gerektiğini vurgulayan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, “İki bin iki yüz belediye çalışma arkadaşımızın bu sürecin içine dahil etmenin en doğru yolunun sizler ile beraber yaşamı paylaşması olduğuna inandık. İşte bunun için engelli kardeşlerimizle 2 gün projesini hayata geçiriyoruz. Her belediye personeli kardeşim bir engelli kardeşimiz ile 2 gün geçirmek zorunda. Senede iki gün geçireceği bu proje devam edecek. Yılbaşına kadar her Beşiktaş Belediyesi çalışma arkadaşım bir engelli ile 2 gün geçirmiş olacak” dedi.