Gaziosmanpaşa’da lise eğitimini tamamlayan tüm lise son sınıf öğrencileri, İstanbul’un fethinin 564’üncü yıldönümünde iftar yemeğinde bir araya geldi. Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından organize elen iftarda oruçlarını açan

3 bin 500 genç, mezuniyet kütüğüne çivi çaktıktan sonra Saleh Sabr’ın sahne aldığı konserde doyasıya eğlenerek mezuniyetlerini kutladı.

Gaziosmanpaşa Belediyesi, Gaziosmanpaşa’da lise eğitimini tamamlayan liseliler için iftar programı organize etti. İftara sayılı saatler kala Küçükköy Stadyumu’na gelen liseliler, iftar alanını tıklım tıklım doldurdu. İftar saatini bekleyen liselilere sanatçı Saleh Sabr şarkılarıyla eşlik etti. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta da iftar alanına gelerek, gençleri başarılarından dolayı tebrik etti. Ezanın okunmasının ardından oruçlarını açan gençler, daha sonra kendi okullarının mezuniyet kütüklerine isimlerini çaktı. Başkan Usta da gençlerin bu heyecanına ortak olarak, gençlerle birlikte mezuniyet kütüklerine isim çaktı.

“Gençlerimizi tebrik ediyorum”

İstanbul’un fethinin 564’üncü yılını kutlayan Başkan Usta, “Bugün öğrencilerimiz, aileleri ve öğretmenleriyle birlikte bir iftar programı tertip ettik. Tabi ki ilk olduğu için biraz heyecan var, biraz kalabalık var. İftar programının hemen sonrasında ise ilçemizdeki liselerden bu yıl mezun olan birincilerimizle birlikte farklı bir etkinliğimiz olacak. Onlara mezuniyet kütüğüne isim çaktıracağız ve kendilerine ödüllerimiz olacak. Bunu inşallah önümüzdeki yıllarda da gelenek olarak liseden yeni mezun olan gençlerimizle birlikte etkinlikler yapmak suretiyle gençlerimizin kaynaşmasına da vesile olmuş olacağız” diye konuştu.

Çok mutlu olduğunu belirten öğrencilerden Nurseli Kaplan, “Çok heyecanlıyım. 4 yıl boyunca çalıştım. Arkadaşlarım ve öğretmenlerimle birlikte anlar yaşadık. Gerçekten öğretmenlerimin üstümde emeği çok büyük. Onlara buradan çok teşekkür ediyorum. Aileme de bana desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.