İSTANBUL (İHA) – İstanbul Eyüp’te, Hicret Camii Hafızlık Yatılı Erkek Kur’an Kursu’nun Temel Atma Töreni, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın katılımıyla gerçekleştirildi.
Eyüp Belediyesi ve İlçe Müftülüğü iş birliğiyle hayata geçirilen Hicret Camii Hafızlık Yatılı Erkek Kur’an Kursu’nun Temel Atma Törenine AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ve çok sayıda vatandaş katıldı. Topçular Mahallesi’ne yapılan kursun açılışı, dualarla başladı.
Protokol konuşmaları ile devam eden törende 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşen, ilçede 50 yıldır tornacılık yapan Cemal Demir’in adının ilçedeki bir parka verildiği de açıklandı. İlçedeki Topçular Parkı’nın adı ’Şehit Cemal Demir Parkı’ olarak değiştirildiği belirtilirken, törende bulunan Şehit Demir’in oğlu Yusuf Demir, Eyüp Belediyesine teşekkür etti.

"Kutsal değerlerimiz için fedakarlık yapacak vatan evlatları yetişir diye dua ediyoruz"
Kur’an Kursu’nun temelinin atılmasıyla hayırlı bir işin başlangıcını yaptıklarını ifade eden Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, "İlçemizin çok ihtiyacı olan Kur’an kursunun temelini atıyoruz. Uzun zamandan beri uğraşılıyordu bu konuda. Biz de Eyüp Belediyesine ait olan bir yeri tahsis ederek bu startı vermiş olduk. Aynı zamanda mahallemizden 15 Temmuz’da şehit olan Cemal Demir ağabeyimizin ismini verdiğimiz bir parkımız var. Parkımızın ismini değiştirerek birkaç düzenleme yaptık. Hem parkımızı bu vesileyle açmış olduk hem de Kur’an kursumuzun temel atma törenini yaptık. İnşallah bu Kur’an kursumuzdan 15 Temmuz gibi günlerde memleketimiz için kendini feda edecek neferler yetişip vatan için millet için kutsal değerlerimiz için fedakarlık yapacak vatan evlatları yetişir diye dua ediyoruz" dedi.
Tören, Başkan Aydın ve protokol üyelerinin temsili olarak temel atmasıyla sona erdi.