3 Aralık Dünya Engelliler Günü öncesinde engellilerin sorunlarına dikkat çeken Maltepe Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte katılımcılar işaret diliyle "Memleketim" şarkısını seslendirdi. Çok sayıda ünlü ismin katıldığı etkinlikte konuşan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Her şeyden önce toplumsal bir duyarlılık ve empatiyle engelli kardeşlerimizin de topluma katılmasını sağlamalıyız" dedi.
Maltepe Belediyesi ve Türkiye Sağırlar Milli Federasyonu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü öncesi anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi. İşitme engellilerin yaşadıkları sorunlarına dikkat çekmek amacıyla Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezinde (TSKM) düzenlenen etkinliğe, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve Türkiye Sağırlar Milli Federasyonu Başkanı Ercüment Tanrıverdi başta olmak üzere, gazeteci İsmail Küçükkaya, Yağız Şenkal, muhabir Mehmet Buğra Şahin, iş adamı Hakan Özköse, televizyoncu Rüya Özdemir, Maltepe Belediyesi Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, Meclis üyeleri, muhtarlar, çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldı.Etkinlikte ünlü isimlerin işaret diliyle seslendirdikleri "Memleketim" şarkısının klibi izlendi.

"Engelli insanlarımızın bizimle beraber yaşadıklarını fark etmemiz lazım"
Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, fiziki çevrenin engellilere göre dizayn edilmesi gerektiğini belirterek, "İsmail Bey bir gün aradı. ‘başkanım biz geliyoruz oraya, maç yapacağız. Ama dedi ki, ‘gözümüzü kapatarak oynayacağız’ gözlerime bant çektik.Topun içerisindeki seslerden yola çıkarak, topu almaya çalışıyoruz. Hayatın ne kadar zor olduğunu bir kere daha orada anladık. Bir yıl sonra Murat Bey geldi, dedi ki, ‘engelli sandalyesine oturup basket oynayacağız.’ İnsan bakınca hoşuna gidiyor. Ama orada oturduğunuzda ne kadar zor olduğunu bir kere daha görüyoruz. Yerel yönetimler, belediyeler, insan odaklı sosyal, demokrat belediyelerin temel anlayışı eğer Hak’ka hizmet etmek istiyorsan insana hizmet edeceksin. Bizim temel çalışma prensiplerimiz bunlardan oluşuyor. Çünkü engelli kardeşlerimizin kendiliğinden doğuştan, sonradan oluşmuş olan engellilerin dışında yasaları yapan bu ülkeyi yöneten yerel yönetimler ya da ana hükümetlerin yetkililerin koyduğu engeller nedeniyle daha çok hayatlarını zorlaştırıyoruz. Her şeyi kendimize göre dizayn ediyoruz. Engelli insanlarımızı bu sokaklarda, bu ilçelerde, bu ülkede bizimle beraber yaşadıklarını fark etmemiz lazım. Sizler fark ettiğiniz için buradasınız" dedi.
Federasyondan Seçil Tanrıverdi’nin işitme engellilerin sorunlarını anlattığı ’Sessiz Çığlık’ adlı skeç, katılımcılardan büyük alkış alırken, etkinlikte ’Onur Ödülleri’ verildi. Gazeteci İsmail Küçükkaya, NTV muhabiri Yağız Şenkal, muhabir Mehmet Buğra Şahin, iş adamı Hakan Özköse, televizyoncu Rüya Özdemir, spor yorumcuları Güntekin Onay ve Rıdvan Dilmen’e ödülleri takdim edildi. Etkinliğe katılamayan Güntekin Onay ve Rıdvan Dilmen’in ödüllerini de Yağız Şenkal aldı.
Ödül dağıtımı sonrası işaret diliyle, belediye ve federasyon işbirliğiyle hazırlanan video eşliğinde "Memleketim" hep birlikte şarkısı seslendirildi.